Ajankohtaista

Takaisin

Schetelig konserni juhlii 90 v. historiaansa. Katso koko tarina videolta / Schetelig Group celebrates its 90th anniversary. Watch the full story from the video

   

Katso Schetelig-konsernin yritysvideo.
Watch the corporate video of the Schetelig Group. 

Schetelig-konserni on perheyhtiö ja puutarha-alan monitoimiyritys, jonka asiakkaita ovat ammattiviljelijät, urheilu- ja viheralueista vastaavat sekä puutarhatuotteiden jälleenmyyjät. Tarjoamme laajan valikoiman markkinoiden parhaita tuotteita, kokonaispalveluita ja -ratkaisuja sekä räätälöityä asiakaspalvelua puutarha-alan ammattilaisille. Jaamme alan uusinta tietoa ja osaamista sekä palvelemme asiakkaitamme nykytekniikan ja asiantuntijoidemme voimin.

 


Scheteligin historiaa

Itämeri yhdistää kaksi perinteistä puutarhasukua. Vuonna 1899 Oscar Schetelig saapui Suomeen ja aloitti prokuristina enonsa Gustav Pauligin alaisena - haaveenaan työskennellä jonain päivänä puutarha-alalla.

Oscar perusti oman agentuuriyrityksen Firma Oscar Scheteligin 1929 ja päätuotteina olivat silloin jääkielot ja pöytäsyreenit.

 


1930–luvun puolivälissä toiminta oli jo laajentunut palvelemaan suomalaisia kauppapuutarhoja tarjoamalla heille eurooppalaisia tuotteita, tekniikkaa ja viljelyneuvontaa.

Yritys syntyi kuitenkin vaikeaan aikaan - maailmantalous sukelsi Wall Streetin pörssiromahduksen myötä ja sodan sekä terveytensä takia Oscar ei voinut jatkaa yritystoimintaansa.
Oscarin rohkeat tyttäret Helga Kauste (os. Schetelig) ja Berith Schetelig lupasivat isälleen ottaa haasteen vastaan ja saada firman jaloilleen.

 

 

Vuonna 1949 yrityksen liikevaihto alkoi Helgan määrätietoisen myyntityön ja tarkan talouden hoidon ansiosta kasvaa merkittävästi. Ja Helga myös näki, että kasvu oli vasta alussa.

1950-luvulla kolmas sukupolvi, Helgan vanhin poika Risto Kauste, tuli mukaan yrityksen toimintaan. 

 

 

1970-luvun taitteessa voimakkaan kasvun ja toiminnan laajenemisen mahdollisti uusi, oma toimitalo ja kunnon varasto Vantaalla (Martinkyläntie 51).

 

 

Scheteligin tytäryhtiö Oy Ansari-Yhtymä perustettiin 1969.
Ansari on ollut jo 50 vuotta merkittävä osa Schetelig-konsernin toimintaa.

Jatkuvan kehitystyön ansiosta Ansari on hyvin nykyaikainen kasvihuonetuotantolaitos.
Energiatehokkuuteen, nykyaikaiseen tekniikkaan ja robotteihin, jotka avustavat hyvin käsityövaltaista työtä,
on investoitu lähes vuosittain.

 

 

Seuraava iso muutos koettiin 1990 - luvulla, kun neljäs sukupolvi osti yrityksen osakkeet ja siirtyi johtoon.
Samaan aikaan perustettiin uusia yrityksiä. Suomeen perustettiin Habitec Oy, joka aloitti puutarhatuotteiden tukkumyynnin jälleenmyyjille. Ulkomaille perustettiin tytäryhtiöt; Viroon, Latviaan, Liettuaan, Venäjälle,
Valko-Venäjälle, Kazakstaniin, Ukrainaan ja Slovakiaan.

 

 

Tänä päivänä neljännen ja viidennen polven omistuksessa toimiva perheyhtiö jatkaa Oscarin ja Helgan viitoittamalla tiellä.

Schetelig-konserni työllistää Suomessa, Venäjällä ja Slovakiassa noin 220 henkilöä.
Liikevaihto n. 60 miljoonaa euroa.

 

 

Edelläkävijyys ei synny ilman vuosien kokemusta ja rohkeutta osallistua ajan mukanaan tuomaan muutokseen. Schetelig -konsernissa seisomme vankasti historian kivijaloilla, mutta nojaamme vahvasti nykyaikaiseen tietoon, jotta voimme tarjota aina uusia ja tehokkaita ratkaisuja asiakkaidemme parhaaksi.

 

Schetelig-konserni, perheyhtiö jo vuodesta 1929.

- Palvelu  -   Laatu  -   Luotettavuus  -

 

 


Scheteligin YouTube-kanava