Bloggarit

SARIN PUUTARHAT

Luonnonmukaista puutarhanhoitoa

Sarin puutarhat -blogia pitää aito hortonomi, joka rakastaa kukkia, puutarhan värejä ja tuoksuja. Sari on kiinnostunut myös luonnonmukaisemmasta puutarhanhoidosta. Blogissa on paljon tietoa ja vinkkejä. "On nautinto tehdä itse käsin ja kokeilla kaikenlaista uutta."

www.sarinpuutarhat.blogspot.fi

KUKKAISELÄMÄÄ

Puutarhaan täysin hurahtanut

Sadun puutarha sijaitsee II-vyöhykkeellä. Tontin koko on 1600 m2. Sadulla on paljon kukkaistutuksia, marjapensaita, hedelmäpuita, isompi kasvihuone oleskeluun sekä pienempi kasvihuone tomaattien ja kurkkujen kasvatukseen. Lisäksi Sadulla kasvaa joka kevät hyötykasveja lavakaulus-kasvimaalla. Talvella Satu kertoo kotinsa sisustuksesta ja siihen liittyvistä projekteista. Keväällä ja kesällä Satu puuhailee pihalla. Mukana menossa kultainennoutaja Mortti.

www.kukkaiselamaa.fi

Kukkaiselämää-verkkokauppa:
https://kauppa.kukkaiselamaa.fi/

 

 

PUUTARHURI SANNA

Puuhakkaan puutarhurin puuhasteluja
YouTube-kanavalla

Sanna on puutarhuri, joka hyödyntää koulutustaan intohimoisessa harrastuksessaan eli kotipihansa laitossa. Noin 1000 neliön puutarha sijaitsee 1b vyöhykkeellä ja sieltä löytyy kaikenlaista marjapensaista perennoihin. Erityisen lähellä Sannan sydäntä ovat hyötykasvien kasvattaminen kasvihuoneessa ja kasvilavoissa. YouTube-kanavallaan Sanna julkaisee opastavia videoita puutarhaan ja kasveihin liittyen.

https://www.youtube.com/channel/UC5fo81uMafkq42yMsTxvo6A

Takalo-Roppolan puutarha- ja mansikkatila

Vanhan pihapiirin puutarha

2000-luvun alussa Liisa iski kuokkansa juolavehnän vallassa olleeseen peltoon. Vuosi vuodelta juolaan rintama perääntyi antaen tilaa mansikoille, ruusupensaille, omenapuille, kärhöille, unikoille, pioneille ja kymmenille muille kukkalajeille. Vihanneksilla ja marjoilla on silti sijansa puutarhan kasvivalikoimassa.

Puutarha on rakennettu potager-tyyppiseksi. Takalo-Roppolan puutarha Siikajoen Paavolan kylässä, V-vyöhykkeellä, on laajentunut 2000 m2:n suuruiseksi. Puutarhan lähellä on lisäksi 3000 pensaan mansikkapelto, jota on alettu muuttaa puulajipuistoksi eli arboretumiksi. Pihapiirin harmaat hirsirakennukset ovat nähneet yli 250 vuoden aikana monenlaista emäntää ja isäntää. Nyt mennään näillä.

www.takaloroppola.blogspot.fi/

Scheteligin YouTube-kanava