Bloggarit

SARIN PUUTARHAT

Luonnonmukaista puutarhanhoitoa

Sarin puutarhat -blogia pitää aito hortonomi, joka rakastaa kukkia, puutarhan värejä ja tuoksuja. Sari on kiinnostunut myös luonnonmukaisemmasta puutarhanhoidosta. Blogissa on paljon tietoa ja vinkkejä. "On nautinto tehdä itse käsin ja kokeilla kaikenlaista uutta."

www.sarinpuutarhat.blogspot.fi

KUKKAISELÄMÄÄ

Puutarhaan täysin hurahtanut

Sadun puutarha sijaitsee II-vyöhykkeellä. Tontin koko on 1600 m2. Sadulla on paljon kukkaistutuksia, marjapensaita, hedelmäpuita, isompi kasvihuone oleskeluun sekä pienempi kasvihuone tomaattien ja kurkkujen kasvatukseen. Lisäksi Sadulla kasvaa joka kevät hyötykasveja lavakaulus-kasvimaalla. Talvella Satu kertoo kotinsa sisustuksesta ja siihen liittyvistä projekteista. Keväällä ja kesällä Satu puuhailee pihalla. Mukana menossa kultainennoutaja Mortti.

www.kukkaiselamaa.fi

PUUTARHURI SANNA

Puuhakkaan puutarhurin puuhasteluja
YouTube-kanavalla

Sanna on puutarhuri, joka hyödyntää koulutustaan intohimoisessa harrastuksessaan eli kotipihansa laitossa. Noin 1000 neliön puutarha sijaitsee 1b vyöhykkeellä ja sieltä löytyy kaikenlaista marjapensaista perennoihin. Erityisen lähellä Sannan sydäntä ovat hyötykasvien kasvattaminen kasvihuoneessa ja kasvilavoissa. YouTube-kanavallaan Sanna julkaisee opastavia videoita puutarhaan ja kasveihin liittyen.

https://www.youtube.com/channel/UC5fo81uMafkq42yMsTxvo6A

PUUTARHA 49

Puutarhan rakentamista ja tee-se-itse-ideoita

Puutarha49 sijaitsee Kanta-Hämeessä, III- vyöhykkeellä. Puutarhan koko on noin 1350 m2. Puutarha49 on puutarhahullun pariskunnan, Hennin ja Henrin puutarhablogi, jossa he kertovat puutarhastaan – Puutarha49:stä josta he rakentavat englantilaistyyppistä "cottage garden" henkistä runsasta ja ihanaa unelmapuutarhaa. Henni ja Henri rakentavat ja täydentävät puutarhaansa kierrätysideoilla ja oivalluksilla – omaperäinen ja uniikki tunnelma syntyykin itsetehdyillä ja keksityillä oivalluksilla. Hennin ja Henrin puutarhassa on paljon erilaisia tiloja – puutarhan huoneita joilla jokaisella on oma tunnelmansa, tarkoituksensa ja kasvillisuutensa. Hennin ja Henrin kesäpaikalla hyötyviljellään ja rakennetaan pihassa sekä puutarhassa - ja kunnostetaan vanhaa.

www.puutarha49.fi

Takalo-Roppolan puutarha- ja mansikkatila

Vanhan pihapiirin puutarha

2000-luvun alussa Liisa iski kuokkansa juolavehnän vallassa olleeseen peltoon. Vuosi vuodelta juolaan rintama perääntyi antaen tilaa mansikoille, ruusupensaille, omenapuille, kärhöille, unikoille, pioneille ja kymmenille muille kukkalajeille. Vihanneksilla ja marjoilla on silti sijansa puutarhan kasvivalikoimassa.

Puutarha on rakennettu potager-tyyppiseksi. Takalo-Roppolan puutarha Siikajoen Paavolan kylässä, V-vyöhykkeellä, on laajentunut 2000 m2:n suuruiseksi. Puutarhan lähellä on lisäksi 3000 pensaan mansikkapelto, jota on alettu muuttaa puulajipuistoksi eli arboretumiksi. Pihapiirin harmaat hirsirakennukset ovat nähneet yli 250 vuoden aikana monenlaista emäntää ja isäntää. Nyt mennään näillä.

www.takaloroppola.blogspot.fi/

Rappuralli

Piha elämistä ja touhuamista varten

Taijan perheen II vyöhykkeen pieni kaupunkipiha on vasta rakentumassa. Pihasuunnittelussa olemme huomioineet mahdollisimman paljon viittä poikalastamme, jotka viihtyvät varsin hyvin ulkona. Pihamme on ja tulee olemaan elämistä ja touhuamista varten. Haluamme tehdä paljon ihan itse, omilla käsillämme, joten projektit tällä kokoonpanolla etenevät omaan tahtiinsa. Hyötykasvien kasvattaminen, pikkuruisen kierrätysmateriaalista tehdyn kasvihuoneen laittelu ja strömsö-meininki kuuluvat blogin henkeen. Lapsiperheen arjen keskellä kasvatellaan myös taimia mahdollisimman paljon ihan itse. Kestävän kehityksen vaaliminen ja luonnon kunnioittaminen ovat osa blogin ja elämämme ideologiaa. Kaikki on vielä vähän vinksin vonksin, mutta kyllä tästä vielä unelmien piha ja myöhemmin unelmien puutarhakin syntyy. Tällä hetkellä pihassa on pienen vanhoista ikkunoista tehdyn kasvihuoneen lisäksi hedelmäpuita, marjapensaita, paljon hortensioita ja pioneja. Suurehko kukkapenkkiprojekti odottelee alkuaan ja rodo-alueen rakentaminen myös suunnitteella 1200 neliöisen tontin pohjoispuolelle. Keväällä ja kesällä piha-asiat enemmän pinnalla, talvella sitten sisustellaan ja kotoillaan muuten vaan.

www.rappuralli.blogspot.com

PÄÄRYNÄPUUN VARJOSSA

Puutarhaharrastusta III vyöhykkeellä

Eijan puutarhassa kasvaa 12 hedelmäpuuta, parisen kymmentä erilaista marjapensasta ja monia muita marjakasveja. Tontilta löytyy myös kasvimaa ja kasvihuone. Koristekasvejakin mahtuu joukkoon, osa sisällä talvetettavia. Eija kuvaa mielellään kaikkea kaunista, kukista, puutarhan antamaan satoon. Eijalla usein keväisin tulee uusia puutarhaideoita ja hän kertoo niistä blogissaan ja miten projektit edistyvät.

www.paarynapuunvarjossa.blogspot.fi/

Marjakuja

Remontti- ja puutarhahommia suurella sydämellä

Marjakuja on vuosimallia 1977 punavalkoinen yksikerroksinen puutalo, jota remontoidaan rakkaudella ja huolella. 

Kaikkialla näkyy rakkaus valkoiseen sekä rustiikkiseen. Marjakujalla eletään, remontoidaan, puutarhaillaan sekä sisustetaan tai tuunaillaan äidin päähänpinttymien mukaan. Täällä myös rakastetaan vanhoja romuja, tähtiä ja joulua sekä kierrellään kirpputoreilla tehden löytöjä kotiin ja puutarhaan, eikä välitetä trendeistä.

www.marjakuja.fi/

Scheteligin YouTube-kanava