Maanparannusaineet

Maanparannusaineita käytetään parantamaan maassa olevia kasvuolosuhteita. Maanparannusaineilla voidaan parantaa kasvualustan vesi-, ilma- ja ravinnetaloutta.

Symbio
Traceoliitti

Tuote on luonnollinen vulkaaninen kiviainesmineraali, jolla on ainutlaatuiset fysikaaliset, kemialliset ja kationinvaihto ominaisuudet ja se sisältää myös ravinteita (K, P, Mg, Ca, Fe). Sen huokoinen rakenne mahdollistaa erittäin korkean kationinvaihtokapasiteetin ja tarjoaa erinomaisen vedenpidätyskyvyn. Traceoliitti parantaa kasvualustan rakennetta ja sitä kautta auttaa vesi- ja ravinnetaloudessa.

Lue lisää täältä.

Symbio
Liquid Aeration

Vallankumouksellinen tuote, joka tarjoaa happea vedellä kyllästettyihin, tiivistyneisiin ja anaerobisiin juuristovyöhykkeisiin. Happi on välttämätön terveellisen maaperän monimuotoiselle kehittymiselle. Liquid Aeration torjuu seisovan veden haittavaikutuksia kasvualustassa, auttaa kuitukerroksen hajoamisessa, lisää mikrobiaktiivisuutta ja eliminoi hapettoman kerroksen (black layer).

Lue lisää täältä.

Floratine
Root Zone Amendment

Maanparannusaine, joka parantaa kasvualustan vesi-, ilma- ja ravinnetaloutta. Suositellaan erityisesti tiivistyneille alueille.

Pakkauskoko: 18,14 kg
Käyttömäärä (l/ha): 0,002-1,0 mm dressaukseen, kasvualustaan 1 sk/100m²

Ruiskutusohjeet

Björka Mineral
Turbo kalkki

Turbo-kalkki on rakeinen maanparannusaine puutarha- ja nurmikkokäyttöön. Se sisältää dolomiittikalkkia (77 %) ja nitraattikalkkia (23 %).

Dolomiittikalkki on puhdas luonnontuote, joka neutralisoi maan happamuutta (nostaa pH:ta), parantaa biologista aktiviteettia ja parantaa kasvualustan ilmavuutta. Dolomiittikalkki sisältää kalkkia ja magnesiumia, mitkä ovat tärkeitä ainesosia lehtivihreän muodostumisessa.

Nitraattikalkki sisältää helposti saatavilla olevaa typpeä nitraattimuodossa, nopein ja käyttökelpoisin typen muoto. Turbo-kalkki ehkäisee sammaleen muodostumista ja vahvistaa kasvia tauteja vastaan. Kasvukaudella turbokalkkia voidaan käyttää kerran kuukaudessa antamaan tasapainoinen ja tarpeellinen määrä kalkkia ja typpeä. Kauden alussa voidaan käyttää erillistä lannoitusta. Hajoaa erittäin nopeasti kosteutta saatuaan.

12,5 kg riittää noin 120 m2 alueelle.
Saatavilla myös 600 kg suursäkkeissä.

Typpi (N) 3,6 %
Kalkki 21 %
Magnesium (Mg) 9,3 %

Björka Mineral
Kornad kalkki

Kornadkalkki on rakeinen dolomiittikalkki puutarha- ja nurmikkokäyttöön. Se sisältää myös kasveille hyödyllistä magnesiumia (12 %). Rakeinen koostumus on helppo levittää ja sitä voidaan käyttää ympäri kasvukauden.

20 kg säkki riittää 100 m2. Saatavilla myös 600 kg suursäkeissä.

Terracottem
maanparannusaineet

TerraCottem-maanparannusaineen ainutlaatuinen teknologia sisältää vulkaanista laavakiveä, imukykyisiä polymeerejä, kasvin kasvua edistäviä aineosia ja NPK-ravinteita (5-0,5-5) sekä hivenaineita.

Helppo käyttää ja soveltuu niin kesäkukka- ja kansi-istutuksille, amppeleille kuin myös puille, pensaille ja nurmikentille. Vähentää työtä, säästää vettä ja sisältää ravinteita!

Lue lisää täältä. 

 

Ota yhteyttä!

Golfkentät, urheilukentät ja muut viheralueet:

Sami Kajeniemi
p. 0400 350 138
sami.kajeniemi@schetelig.com

Kristoffer Holmström
p. 040 6645 131
kristoffer.holmstrom@schetelig.com

Aira Savolainen
p. 050 061 3228
aira.savolainen@schetelig.com

Scheteligin YouTube-kanava