Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Nurmikon perustaminen

Nurmikkoalue tasoitetaan loivasti rakennuksista poispäin viettäväksi. Kivet, oksat, rakennusjätteet yms. poistetaan tarkasti. Maan pinta muotoillaan tasaiseksi, kuoppia tai painaumia ei saa jäädä. Tarvittaessa savi- ja hiekkamaat parannetaan turvekerroksella.

Lisäksi alue kalkitaan sekä lannoitetaan. Maa-analyysi antaa varmimmat ohjeet kalkitukseen ja lannoitukseen. Valmistajien pakkauksista löytyy hyviä tuotekohtaisia yleisohjeita. Maaperä, kalkki ja lannoitteet sekoitetaan tasaiseksi kasvualustaksi. Kasvualustakerroksen paksuuden tulisi olla vähintään 15–20 cm. Pinta tasoitetaan ja jyrätään kevyesti ennen kylvöä.

Paras aika kylvämiselle on aikainen kevät tai syksy, jolloin maassa on luontaista kosteutta. Siemenseosta kylvetään n. 2–3 kg/100 m2. Siemenet peitetään haravalla kevyesti pintamultaan sekoittaen. Kylvön jälkeen jyrätään uudelleen, jotta siemenet painuvat tiiviisti kasvualustaan. Kylvös pidetään kosteana hienojakoisella sadetuksella, jos maaperä on kuivaa. Nurmikko leikataan ensimmäisen kerran sen ollessa noin 10 cm:n korkuista. Kerralla leikataan noin kolmannes korkeudesta.

Lataa tästä Nurmikko-opas

Scheteligin YouTube-kanava