Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Salaatit ovat vuoden vihannes 2017

Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ovat valinneet salaatit vuoden 2017 teemavihannekseksi. Salaateilla tarkoitetaan eri lajeja kaalikasvien suvusta perinteisiin lehtisalaatteihin ja pinaatteihin. Salaateista löytyykin pehmeitä, rapeita, tuoreina syötäviä, kuumennusta kestäviä, vihreitä, punaisia, kirjavia ja vaikka minkälaisia - vaihtoehtoja siis löytyy!

Lue lisää lajikkeista Puutarhasi elämään -luettelosta s. 22-24.

Salaattikleitonia eli talviportulakka

Nopea kasvattaa ja antaa paljon satoa vähällä vaivalla. Salaattikleitonian voi kylvää jo varhain keväällä tai myöhäiskesällä. Se kestää hyvin kylmää, joten satoa voi keräillä talven tuloon saakka. Mehukkaat lehdet ovat oikea C-vitamiinipommi. Käytä tuoreena, ryöpättynä pinaatin tapaan tai vaikka wokkiruoissa.

​Sikuri

Punasalaatti eli punasikuri on kotoisin Italiasta. Se on vitamiinipitoinen salaattikasvi, joka on maultaan mausteinen. Voimakkaan makunsa vuoksi se sopii hyvin salaatteihin antamaan makua. Kauniit ja mehukkaat punaiset lehdet sopivat myös hyvin ruokien koristeluun tai jopa tarjoiluun. Punasikuri kestää myös kuumentamista esim. punasikuripasta on suosittu ruokalaji Pohjois-Italiassa.

Viinisuolaheinä

Viinisuolaheinä sisältää oksaalihappoa, mikä antaa sille hiukan suolaisen ja sitruunaisen maun. Se sopii hyvin salaatteihin makua antamaan ja kauniit lehdet tuovat väriä ruokiin. Viinisuolaheinä viihtyyy kaikentyyppisillä kasvimailla ja sopii myös ruukkukasvatukseen. Kokeile myös kukkapenkissä!

Scheteligin YouTube-kanava