Esikasvatustuotteet

Jiffy- ja Vefi-tuotteet on suunniteltu helpottamaan esikasvatusta. Voit valita sinulle sopivimmat tuotteet: turvepelletit, turveruukut tai pienoiskasvihuoneet.

Jiffy-turvepelletit

Tiedätkö mihin turvepelletit on tarkoitettu tai miten niitä käytetään? Turvepelletti on ostettaessa pieni kiekko. Kiekot laitetaan johonkin astiaan ja kaadetaan päälle vettä. Veden vaikutuksesta turve turpoaa ja kiekot muuttuvat hauskoiksi palleroiksi. Turvonneiden pellettien ympärillä oleva muovinen tukiverkko avataan yläreunasta ja istutetaan siemenet pellettiin. Turvepelletit voivat olla jonkun alustan päällä idätyksen ajan tai sitten pienoiskasvihuoneessa. Kun taimet on noin 5-10 cm korkeita istutetaan pelletti taimineen multaan joko ruukkuihin tai suoraan maahan. Kasvukauden lopussa kierrätä pelletti sekajätteen mukana.

Jiffy-turveruukut

Siemenet voi myös kylvää suoraan turveruukkuihin, joihin on laitettu kylvömultaa. Isompia turveruukkuja voi käyttää myös turvepelleteissa kasvatettujen taimien uudelleen istutusruukkuna. Kun taimi on kasvanut riittävän isoksi, sen voi istuttaa ruukkuineen kasvimaalle tai isompaan astiaan. Näin kasvin herkät juuret eivät vahingoitu. Helppoa ja siistiä! Turveruukut ovat 100 % biohajoavia, ja juuristo pääsee kasvamaan niissä esteettömästi.

Jiffy-pienoiskasvihuoneet

Pienoiskasvihuoneet nopeuttavat itämistä ja suojaavat herkkiä taimia. Muovinen kansi ja ilmanvaihtoaukot tekevät olosuhteet optimaalisiksi esikasvatukselle. Sekä turvepelletit että turveruukut voi asettaa pienoiskasvihuoneen sisälle. Ne on myös helppo kastella suoraan pienoiskasvihuoneen alustalle. Pienoiskasvihuoneet sopivat hyvin ikkunalaudalle tai keittiöön eikä lemmikkieläimet tai pienet lapset pääse rikkomaan herkkiä taimia.

 

Vefi-muoviruukut ja -pienoiskasvihuoneet

Vefi-esikasvatustuotteet ovat muovisia ja laadukkaita. Muoviruukkuja, alustoja ja pienoiskasvihuoneita voit käyttää vuodesta toiseen. Peset vaan käytön jälkeen ja tuotteet ovat valmiina seuraavia istutuksia varten. Jos käytät irrallisia esikasvatusruukkuja kannattaa hankkia paketti kotimaista altakastelumattoa ja Vefin muovinen alusta. Näin taimesi saavat tasaisesti kosteutta.
Scheteligin YouTube-kanava