Tuholaistorjuntaa monella tavalla

26.4.2024

Mitä tuholaisia torjumme?

Kodeista, mökeiltä ja puutarhoista löytyy useita erilaisia, vahinkoa aiheuttavia ja ikäviä tuholaisia. Tavallisimpia ovat hyttyset ja muurahaiset, mutta haitallisimmat, kuten hiiret, saavat meidät etsimään tapoja niiden torjumiseksi. Torjuntatapoja on monia ja lähes kaikille tuholaisille.

Jos haluat päästä eroon hiiristä, rotista, muurahaisista, hyttysistä, kärpäsistä, paarmoista, ampiaisista ja ötököistä kasveissa jatka lukemista, koska kaikkiin näihin löytyy tehokas torjuntatapa.

Hiiriä ja rottia kotona ja mökillä?

Hiiret ja rotat tekevät paljon tuhoja kotona ja mökillä. Hiiret ja rotat ovat tavallisin ongelma syksyisin, kun ulkona alkaa olemaan liian kylmä ja ne hakeutuvat sisälle lämpimään. Mökeillä ne tuhoavat ruokatavarat, jättävät ulosteita ympäriinsä ja pahimmassa tapauksessa levittävät tauteja sekä purevat sähköjohtoja ja talon rakenteita esim. väliseinissä. Hiiristä ja rotista kannattaakin hankkiutua heti eroon nopeasti ja tehokkaasti!

Loukut

Tavallisin tapa torjua hiiriä ja rottia on perinteiset loukut. Rottien loukut ovat suurempia ja vahvempia. Loukkuja valmistetaan puisina, muovisina, metallisina ja sähköisinä. Tutustu Kvitt-tuotteisiin ja Tarhan metallisiin loukkuihin.

Hiirien torjunta-aineet

Broditec on nopeasti toimiva hiirien torjunta-aine. Hiiren tarvitsee syödä syöttiä vain yhden kerran saadakseen riittävän annoksen tehoainetta. Syötissä on myös mukana FLUO-NP® -teknologiaa. Kun jyrsijät syövät syötin, fluoresoiva formulaatio tekee niiden jätöksistä selkeästi näkyviä UV-valaistuksessa, mikä mahdollistaa jyrsijöiden toiminnan seuraamisen! Erittäin maittava pastasyötti hiirille.

Ää­ni­kar­kot­ti­met

Jyrsijöille tarkoitettu Kvitt Ultraäänikarkotin lähettää suuritaajuisia ääniaaltoja, jotka karkottavat jyrsijät pois kodistasi. Ihmiset tai lemmikkieläimet eivät voi kuulla ääntä, vain jyrsijät kuulevat sen. Ultraäänikarkotin tarjoaa hiirien torjuntaan lisävaihtoehdon loukkujen ja torjunta-aineiden rinnalle.

Muurahaisia sisällä ja ulkona?

Muurahaiset ovat mukavia metsässä, mutta eivät kodeissamme, talojemme rakenteissa, laatoituksilla ja puutarhassa. Myrr Muurahaisrasiat ovat sisätiloissa ja keittiössä siisti ja hygieeninen tapa torjua muurahaisia. Muurahaisrasia sisältää hunajaisen syötin, jota muurahaiset vievät pesään ja koko pesä tuhoutuu. (Myrr Muurahaisrasioissa oleva syötti säilyy foliopakkauksen ansiosta myynti- ja käyttökelpoisena pitkään.) Myrr Muurahaisspray on nopea ja turvallinen tapa hävittää muurahaiset ja esim. sokeritoukat. Ihmiset ja lemmikit voivat olla käsitellyissä tiloissa heti aineen kuivuttua. Myrr Quick sopii muurahaisten häätämiseen ulkona. Laatoituksilla ja kukkaistutuksissa olevat muurahaiset on helpoin häätää Myrr Kasteluaineella. Kasteluainetiiviste sekoitetaan veteen ja neste levitetään ongelma-alueille. Kasteluaine on kosketusvaikutteinen, nopea ja tehokas.

Myrr tuotteet

Hyttysiä, kärpäsiä, paarmoja ja ampiaisia sisällä ja patiolla?

Ihana lämmin kesäilta patiolla ystävien kanssa ja kimpussa on valtava lauma hyttysiä – niin tavallista! Hyttysiä voi torjua tehokkaasti Biogents Mosquitare CO2 -hyttysansalla. Ympäristöystävällisellä hyttysansalla on patentoitu torjuntateknologia. Ansa ei pyydystä hyödyllisiä hyönteisiä. Biogents Mosquitaire CO2 -hyttysansa on kehitetty torjumaan erityisesti kaikkia hyttyslajeja puutarhoissa ja piha-alueilla. Hyttysansassa käytettävä tuoksutehoste sekä hiilidioksidikaasu houkuttelee hyttysiä ja pyydystää ne sitten sisäänsä sähkötuulettimella toimivan imun avulla ja laitteen sisällä olevaan keräyspussiin. CO2-kaasu ja kaasupullo myydään erikseen.

Sisätiloissa, usein etenkin keittiössä, lentelee ja ryömii erilaisia ötököitä kuten kärpäsiä, paarmoja ja hämähäkkejä. Ne voi nyt helposti ja hajuttomasti torjua Natria Fly Spraylla.

Ötököitä kukissa ja pensaissa?

Hyönteisten torjunta-aineet torjuvat tehokkaasti useita tuhohyönteisiä kuten esim. lehtikirvoja, kilpikirvoja, villakilpikirvoja ja jauhiaisia – sisällä, kasvihuoneissa ja ulkona. Torjunta-aineet myydään käyttövalmiina spraynä tai puikkoina. Torjunta-aineissa löytyy myös Solabiol- ja Natria -sarjojen vaihtoehdot. Lisätietoa Puutarhan Apteekki -tuotteista löydät osoitteesta www.seezon.fi.