Paprikat ovat vuoden vihannes 2020

Värikkäät paprikat ovat vuoden vihannes 2020! Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ovat valinneet paprikat vuoden 2020 teemavihannekseksi. Paprikat kuuluvat koisokasveihin ja kasvitieteellisesti ne ovat marjoja, mutta ne luokitellaan kuitenkin vihanneshedelmiksi arkikielessä. Paprikoista löytyy useita lajikkeita erilaisiin makumieltymyksiin, kuten esimerkiksi suippopaprikaa makeamman ystäville ja chilipaprikaa tulisesta pitäville. Paprikat sopivat erinomaisesti esimerkiksi salaatteihin, patoihin ja paistoksiin.

Lue lisää lajikkeista Puutarhasi elämään -luettelosta.

Paprika

Paprika on raikas ja rapsakka herkku, joka on kuulunut jo pitkään suomalaisten ruokavalioon. Paprika Mini Bell Mix tuottaa paljon makeita pieniä ja erivärisiä paprikoita. Ihanat värikkäät paprikat ovat myös koristeellisia ja ne piristävät hyvin erilaisia ruokia.

Chilipaprika

Chilipaprika sopii tulisuutta kaipaaville ja se tuo potkua ruokaan. Chilipaprika myös vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja se toimii myös hyvin laihduttavana ruoka-aineena. Chilipaprika Barak on Scovillen asteikossa 50 0000 eli se on keskitulinen.
Scheteligin YouTube-kanava