Kurpitsat ovat vuoden vihannes 2021

Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ry nimeävät joka vuosi vuoden vihanneksen. Vuoden vihannes 2021 on kurpitsat! Katso videolta Puutarhaliiton toimitusjohtajan Timo Taulavuoren julkistus.

Valikoimamme sisältää perinteisten lajikkeiden lisäksi myös erikoisuuksia

Monipuolisessa Siemen-valikoimassamme on jopa 17 eri lajiketta kurpitsoja. Kurpitsoja on moneen makuun ja tarpeeseen; on muun muassa kesäkurpitsaa, myskikurpitsaa, spagettikurpitsaa, öljykurpitsaa ja jättiläiskurpitsaa!

Siemen-siemensarjassamme on valikoima perinteikkäitä kurpitsoja aina kesäkurpitsoista halloweenkurpitsoihin. Vai oletko luomuviljelijä? Valitse sitten Luomu-sarjan siemeniä, jotka ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja soveltuvat siis luomuviljelyyn. Valikoimassa on nyt ihana uusi makea ja koristeellinen Uchiki Kuri -kurpitsa!

Sperli-sarjasta löydät puolestaan harvinaisempia erikoislajikkeita, valikoimasta löytyy muun muassa jättiläiskurpitsa, joka soveltuu kasvatuskilpailuihin. Sperlin siemenet sopivat tosiharrastajan makuun!

Lue lisää lajikkeista Kevät- ja syystuotteet-luettelosta.

Luomu kurpitsa

UUTUUS!
Kaunis tummanoranssi luomu kurpitsa Uchiki Kuri! Kurpitsa maistuu makealta ja se on myös varsin koristeellinen hedelmä.

Jättiläiskurpitsa

Jättiläiskurpitsa on näyttävän näköinen ja siitä saa tehtyä hauskan Halloween-koristeen. Jättiläiskurpitsa sopii myös hyvin käytettäväksi piirakkaan tai säilykkeeksi. Se voi nimensä mukaisesti kasvaa todella isokokoiseksi - Euroopan suurin jättikurpitsa painoi jopa henkilöauton verran, lähes 1200 kiloa!

Spagettikurpitsa

Spagettikurpitsa on ihana lusikoitava herkku! Sen hedelmäliha muistuttaa kypsennettynä ulkonäöltään spagettia, josta se on saanutkin nimensä. Spagettikurpitsa sopii käytettäväksi spagetin tapaan tai vaikkapa lisukkeena pata- tai laatikkoruokiin.
Scheteligin YouTube-kanava