Bar Trio Bent

VASTUSTUSKYKYÄ KASVITAUTEJA VASTAAN LAJIKEVALINNOILLA

Ilmastonmuutoksen myötä on riskinä, että Suomeen rantautuu uusia kasvitauteja, kuten esimerkiksi Yhdysvaltojen golfkenttien viheriöillä isona ongelmana oleva Dollar spot. Tanskassa ja Etelä-Ruotsissa tautia on jo havaittu, joten myös Suomessa on syytä varautua taudin tuloon. Dollar spot on ikävä kasvitauti, joka pahimmillaan tekee viheriöstä laikukkaan ja kuoppaisen. Torjunta-aineiden vähentyessä markkinoilta on valmistauduttava torjumaan kasvitauteja muuten. Nurmikonsiemenlajikkeet sietävät eri kasvitauteja eri tavalla, joten lajikevalinnoilla voi vaikuttaa tautien leviämiseen.

Täydellinen Rönsyrölliseos erittäin matalaan leikkuuseen

  • Korkea vastustuskyky taudeille, kuten Dollar Spot ja Fusarium
  • Huippunopeat viheriöt
  • Erittäin tiheä kasvusto
  • Erittäin matalaan leikkuuseen, 2,5 mm!
  • Nopeasti käyttökuntoon
  • Vihreä väri läpi kauden
  • Saatavilla myös Yellow Jacket Water Manager -pinnoitteella! 


Korkea vastustuskyky Dollar Spot ja Fusarium tauteja vastaan

Bar Trio Bent sisältää parhaat lajikkeet (Ignite V8, Declaration, L-93 XD), joilla on hyvä vastustuskyky Dollar Spot ja Fusarium tauteja vastaan. Declaration-lajike on myös Sterfin testeissä osoittautunut olevan kaikista talvenkestävin lajike. Rönsyrölli on yleensä melko altis taudeille. Barenbrug on kiinnittänyt paljon huomiota sellaisten lajikkeiden kehittämiseen, jotka ovat vähemmän alttiita taudeille. Dollar Spot aiheuttaa pieniä pyöreitä laikkuja nurmikolle, kun taas Fusarium vaikuttaa kasvin juuriin, muuttaa ne mustiksi ja lopulta tappaa ne.

 

Yhdysvalloissa golfnurmikoita tutkiva NTEP (The National Turfgrass Evaluation Program), jota STERF vastaa Pohjoismaissa, on tutkinut eri nurmikonsiemenlajikkeiden kestävyyttä eri kasvitauteja vastaan. Alla taulukoita tutkimustuloksista.

Erittäin nopeat viheriöt

Bar Trio Bent voidaan leikata todella matalaksi, mikä tarkoittaa erittäin korkeita pallonnopeuksia ja lisää pelin laatua. Stimpmeterillä voidaan tarkistaa millä tasolla viheriön nopeudet ovat. Tämän yksinkertaisen laitteen avulla kentänhoitajat voivat mitata tarkasti pallon vierimisnopeutta.
 

Erittäin tiheät viheriöt

Parhaiden lajikkeiden 100% rönsyrölliseos takaa erittäin tiheät viheriöt. Erilajikkeiden käyttö varmistaa synergian, mikä tarkoittaa, että seokseen sisältyvät yksittäiset lajikkeet tukevat toisiaan. Bar Trio Bent luo näin ollen erittäin tiheän kasvuston, jolla on korkea visuaalinen ja pelillinen laatu.
 

Alhaisin mahdollinen leikkuukorkeus, jopa 2,5 mm

Bar Trio Bent koostuu 100% rönsyrölleistä. Se sisältää vähintään kolmea eri lajiketta ja se voidaan leikata jopa 2,5 mm. Mikäli haluat todella matalan leikkuukorkeuden, suosittelemme käyttämään Bar Trio Bentiä.
 

Nopeasti käyttökuntoon

Rönsyröllin saa tunnetusti nopeasti käyttökuntoon. Tätä ominaisuutta on nyt jopa pystytty parantamaan, käyttämällä parhaita valittuja lajikkeita. Nopea käyttökuntoon saattaminen tarkoittaa, että kylänurmikan muodostumisriski on pienempi ja golfin pelaajat voivat pian nauttia kauniista viheriöstä, jolla pallot vierivät nopeasti.
 

Vihreä läpi kauden

Epämiellyttävä väri viheriöllä voi pilata kokonaisvaikutelman. Bar Trio Bentin visuaalinen laatu on korkea läpi kauden.

Bar Trio Bent -seos saatavilla myös Yellow Jacket Water Manager -pinnoitteella!

Maailman ensimmäinen siemenenparannustekniikka (Seed Enchancement Technology), joka takaa tasapainoisen kosteuden maaperässä, jotta itävyys ja nurmikon käyttökuntoon saattaminen olisi optimaalista. Yellow Jacket Water Manager on kehitetty yhteistyössä Aquatrolsin ja Barenbrugin kanssa. Kun seosta kastellaan, siementen parantamiseen käytetty aine vapautuu maaperään, jossa se tarttuu hiekanjyviin luoden kasville selviytymisvyöhykkeen (Plant Survival Zone). Veden pidättämisen lisäksi vyöhyke säätelee myös jokaisen siemenen ympärillä olevaa veden määrää, jotta kasville voidaan taata optimaaliset kasvuolosuhteet nopeaan kehitykseen.

Lue lisää Yellow Jacket Water Managerista: https://www.barenbrug.biz/yellowjacket-watermanager

Bar Trio Bent -seoksen koostumus

Lajikkeet:
100% Rönsyrölli (Agrostis stolonifera): Ignite V8, Declaration, L-93 XD

Tekniset tiedot:

Käyttökuntoon saattaminen nopea
Lannoitetarve korkea
Kasvunopeus  nopea
Kylvömäärä 6-8 g/m2
Leikkuukorkeus   alkaen 2,5 mm
Pakkauskoko 15 kg
Kylvösyvyys   0,4 – 0,6 cm

 

Lataa tästä Bar Trio Bent -esite

Scheteligin YouTube-kanava