Biohajoavat tuotteet

Vefi bioruukut

Vefi-bioruukut ovat maatuvia ja kompostoituvia esikasvatusruukkuja. Ruukut valmistetaan uusiutuvista luonnonvaroista; sokeriruoko-/sokerijuurikastärkkelyspohjainen polylaktidi (PLA), kalsiumkarbonaatti ja rapsiöljy.

 • Materiaali Biodolomer®, jolla OK Compost -sertifikaatti. 
 • Kompostoituu kotikompostissa 6-12 kk:ssa. 
 • Soveltuu teolliseen kompostointiin (EN13432). 
 • Kierrätys bio- tai energiajätteeseen kunnan ohjeistuksesta riippuen. 
 • Ei muovijätteen joukkoon.

Bioruukut ja alustat -setti
Mitat: ruukku Ø 8 cm, alusta 25 x 18,5 cm
sis. 12 kpl ruukkuja ja 2 kpl alustoja

Bioruukku neliö
Mitat: 11 x 11 cm
sis. 10 kpl ruukkuja

Bioruukku neliö
Mitat: 8 x 8 x 8 cm
sis. 15 kpl ruukkuja


Bioruukku pyöreä
Mitat: Ø 8,0 x 6,5 cm
sis. 20 kpl ruukkuja

Biovilla

UUTUUS!

Biovilla on eurooppalaisesta lampaanvillasta valmistettu paksu ja pehmeä kangas, jolla on monia erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Villa soveltuu muun muassa:
estämään rikkaruohojen kasvua istutusalueilla
pitämään sato puhtaana mansikka- ja vihannespenkeissä
puuntaimien ja pensaiden runkojen talvisuojakseen
ruusujen suojaamiseen pakkaselta 
istutusastioiden ympärille ruukuissa talvetettaville kasveille
altakastelumatoksi taimilaatikoihin ja pienoiskasvihuoneisiin
pehmusteeksi ja askarteluun
 
Biovilla myös
lämmittää maata ja lisää näin kasvien tuottavuutta
ehkäisee maanpinnan kuivumista ja vähentää kastelun tarvetta
lannoittaa maatuessaan kasvualustaa

BIOHAJOAVA KATEKANGAS

UUTUUS!

Biohajoava ja teollisesti kompostoituva kudottu kangas katteeksi avomaalle ja kasvihuoneisiin. Kangas torjuu tehokkaasti rikkakasveja esim. marja- ja vihannespenkeissä, ja koristepensaiden alla. Kangas myös lisää istutettujen kasvien tuottavuutta nostamalla maan lämpötilaa ja estämällä kosteuden haihtumista. 

Puhdista kasvualusta huolellisesti kaikesta vanhasta kasvillisuudesta, kivistä ja muista mahdollisista terävistä esineistä jotka saattavat rikkoa kankaan. Ennen kankaan levittämistä kastele ja lannoita kasvualusta tarvittaessa. Varastoi kangas alkuperäisessä pakkauksessaan auringonvalolta suojattuna. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Suositeltu säilytyslämpötila -5 °C - +30 °C. 

PLA:sta (polylaktidi) valmistettu biokangas täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432 vaatimukset. Biokankaan käyttöaika on noin 3-5  vuotta kasvuolosuhteista ja auringonvalon määrästä riippuen. Kangas hävitetään laittamalla se biojätekeräykseen. Biokangasta ei saa laittaa muovijätteen joukkoon. Materiaali UV-suojattu PLA (polylaktidi), vahvuus 120 g/m2.

BIOHAJOAVA MAISEMOINTIKANGAS

UUTUUS!

Biohajoava ja teollisesti kompostoituva kangas joka vähentää rikkaruohojen kasvua istutusalueilla ja estää maa-ainesten sekoittumista kotipihan rakennus-kohteissa, käytävillä, laatoituksilla ja kivetyksillä. Kangas parantaa kasvuolosuhteita pitäen maan kosteana, pehmeänä ja lämpimänä.

Puhdista kasvualusta huolellisesti kaikesta vanhasta kasvillisuudesta, kivistä ja muista mahdollisista terävistä esineistä jotka saattavat rikkoa kankaan. Ennen kankaan levittämistä kastele ja lannoita kasvualusta tarvittaessa. Varastoi kangas alkuperäisessä pakkauksessaan auringonvalolta suojattuna. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Suositeltu säilytyslämpötila -5 °C – +30 °C.

Biokangas täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432 vaatimukset. Biokankaan käyttöaika on noin 3-5 vuotta kasvuolosuhteista ja auringonvalon määrästä riippuen. Kangas hävitetään laittamalla se biojätekeräykseen. Biokangasta ei saa laittaa muovijätteen joukkoon. Materiaali UV-suojattu PLA (polylaktidi), vahvuus 155 g/m2.

Biohajoava katekalvo

Suomessa valmistettu kompostoituva kalvo katteeksi avomaalle, kasvihuoneisiin ja parvekeistutuksiin. Biokalvo torjuu rikkakasveja ja lisää istutettujen kasvien tuottavuutta nostamalla maan lämpötilaa ja estämällä kosteuden haihtumista. Biokalvon avulla voidaan myös vähentää torjunta-aineiden käyttöä. Biokalvo soveltuu mm. avomaankurkun, sipulin, salaatin ja mansikan kasvatukseen.

Biokalvo on valmistettu peruna- tai maissitärkkelyspohjaisesta täysin biohajoavasta materiaalista. Kalvo hajoaa hiilidioksidiksi, vedeksi ja humukseksi, jopa luonnonolosuhteissa eikä siitä jää maahan mikromuovia. Biokalvo voidaan hävittää kääntämällä se maahan tai laittamalla biojätekeräykseen. Biokalvoa ei saa laittaa muovijätteen joukkoon.

Kotimainen biokalvo täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432. Biokalvo on valmistettu ISO 14001, 22001 ja 9001 -standardien mukaisesti.

Maatuva paperikate

Paperista valmistettu musta viljelykate, joka maatuu yhdessä kasvukaudessa. Voidaan jyrsiä tai kääntää maahan 3 kk käytön jälkeen. Estää rikkaruohojen kasvua ja pitää maan kosteana ja lämpimänä.

 • Maatuu yhdessä kasvukaudessa (12-14 vko). Hajoaa lämmön, kosteuden ja mikro-organismien vaikutuksesta vedeksi, hiilidioksidiksi, mineraaleiksi ja biomassaksi
 • Korvaa muovin ja vähentää näin ympäristökuormaa
 • Ei sisällä myrkyllisiä aineita
 • Paino 80 g/m2

Valmistusaineet:

 • Puukuitu
 • Myrkytön luonnosta peräisin oleva väriaine
 • Vesiliukoinen biohajoava sidosaine

Käyttöohje:

 • Istutusalue on puhdistettava huolellisesti rikkaruohoista yms. ennen paperisen viljelykatteen asennusta. Viljelykatteen reunat on peitettävä runsaalla multakerroksella, kuorikkeella tms., jotta varmistetaan sen pysyminen paikallaan.

Valikoimassa olevat koot:

0,6 x 10 m
0,6 x 20 m
1,2 x 20 m

Biohajoava rungonsuoja

Kasvimateriaalista valmistetut spiraalirungonsuojat ovat ympäristöystävällinen vaihtoehto perinteisille muovisuojille! Puun kasvun ja hyvinvoinnin kannalta on tärkeää suojata runko tuhoeläimiltä. Jos runkoa ympäröivä kaarna jyrsitään pahasti vahingoittuu puun nestekierto. Kaarna myös suojaa puuta mm. kasvitaudeilta. Erityisen tärkeää on suojata taimet ja nuoret puut.

 • Ympäristöystävällinen, 100 % biohajoava tuote puiden suojaamiseen.
 • Valmistettu biopolymeeri-kasvimateriaalista.
 • Hajoaa 4 vuoden jälkeen ensin osiin, ja maakosketukseen päästyään maatuu noin 6 kk aikana.

Valikoimassa olevat koot:

Ø n. 30 mm, kork. 60 cm
sis. 4 kpl rungonsuojia

Ø n. 30 mm, kork. 90 cm
sis. 4 kpl rungonsuojia

Scheteligin YouTube-kanava