Ota yhteyttä!

Golfkentät, urheilukentät ja muut viheralueet:

Sami Kajeniemi
p. 0400 350 138
sami.kajeniemi@schetelig.com

Kristoffer Holmström
p. 040 6645 131
kristoffer.holmstrom@schetelig.com

Aira Savolainen
p. 050 061 3228
aira.savolainen@schetelig.com

Kasvinsuojeluaineet

Tehokkaat tuotteet kasvitautien torjuntaan, kuten esimerkiksi lumihomeeseen ja erilaisiin laikkutauteihin. 

Juventus 90

Tuotekuvaus:

Juventus on teholtaan monipuolinen kasvitautien torjunta-aine viljoille ja öljykasveille. Se soveltuu erinomaisesti tankkiseoksiin strobiluriini-tyyppisten (Comet Pro) tautiaineiden kanssa. Triatsoli-tyyppisenä tautiaineena se estää tehokkaasti resistenttien tautikantojen syntymistä strobiluriineille tankkiseoksissa käytettynä.

Vaikutustapa:

Tehoaine metkonatsoli liikkuu kasvissa systeemisesti eli se pystyy liikkumaan kasvinosien välillä. Se suojaa myös uudet kasvinosat, jotka kehittyvät ruiskutusajankohdan jälkeen. Juventus 90 on triatsoli-ryhmään (atsolit) kuuluva, systeemisesti vaikuttava valmiste. Juventus vaikuttaa sienessä ergosteroliestäjänä. Ergosteroli on tärkeä rasvahappo sienen soluseinässä ja ilman sitä sieni ei voi kasvaa. Kyseinen vaikutusmekanismi eroaa mm. strobiluriinivalmisteiden vastaavasta.

Valmisteen tehoaine imeytyy nopeasti (n. 1 h) käsiteltyihin kasvinosiin, joissa se kulkeutuu eteenpäin lehdissä ja versoissa. Juventus 90-valmisteen systeemisyys vaikuttaa kasvia suojaavasti ja tautia pysäyttävästi. Juventus 90 on hellävarainen golfnurmille eikä normaalisti aiheuta vioituksia lehdissä tai niiden kärjissä. Älä kuitenkaan tee ruiskutusta ääriolosuhteissa (korkea lämpötila, kuivuus, voimakas auringonpaiste).

Käytössä huomioitavaa:

Ruiskutetaan joko ennaltaehkäisevästi tai viimeistään ensimmäisten taudinoireiden ilmestyttyä.

Tehoaine: Metkonatsoli, 90 g/l

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Varsinainen käyttötarkoitus:

Härmän, ruostetautien ja tähkäfusarioosin torjuntaan ohralla, kauralla, vehnällä, rukiilla ja ruisvehnällä, ruskolaikun, syysvehnänharmaalaikkutaudin ja vehnänlehtilaikkutaudin (Drechslera tritici-repentis) torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, rengaslaikun torjuntaan rukiilla ja ruisvehnällä, verkkolaikun ja rengaslaikun torjuntaan ohralla, kauranlehtilaikun torjuntaan kauralla sekä pahkahomeen (Sclerotinia sclerotiorum), kuivamädän (Phoma lingam) ja laikkutaudin (Alternaria brassicae) torjuntaan rypsillä ja rapsilla.

Vähäiset käyttötarkoitukset (minor use): Golfnurmien kasvitautien torjuntaan.

Käyttöohje:

Golfviheriöt ja väylät: Lumihomeen ja laikkutautien torjuntaan golfviheriöillä ja väylillä. Käyttömäärä 0,5-1,0 l/ha, 1 ruiskutus kasvukaudessa.

Käytön rajoitukset:

Vain yksi käsittelykerta/kasvukausi.
 

Katso tarkemmat tiedot, käyttöohjeet ja varotoimenpiteet täältä 

Comet Pro

Tuotekuvaus:

Comet Pro on yksi maailman tehokkaimmista kasvitautien torjunta-aineista. Se tehoaa erittäin hyvin kaikkiin merkittäviin kasvitauteihin. Comet Pro on markkinoiden ainoa tautiaine, jolla todettu kasvin kasvua edistävä vaikutus. Valmisteen edistyksellisen formulaatin ansiosta se kiinnittyy, leviää ja imeytyy kasvustoon entistä nopeammin. Tankkiseoksiin optimoitu formulaatti tehostaa myös seoskumppaneiden imeytymistä. Uuden formulaatin ansiosta Comet Pro on entistä riippumattomampi sääolosuhteista ja ruiskutustekniikasta.

Vaikutustapa:

Comet Pron tehoaine pyraklostrobiini liikkuu kasvissa paikallissysteemisesti suojaten koko lehden. Se puhdistaa alkavan tautisaastunnan sekä estää pitkään uusien tautien puhkeamisen. Comet Pro myös tehostaa kasvin typenottoa ja yhteyttämistä sekä pienentää kasvuoloista johtuvaa stressiä.

Käytössä huomioitavaa:

Comet Pro on strobiluriinivalmiste ja se tulee käyttää aina tankkiseoksessa toisentyyppisen valmisteen kanssa, esimerkiksi Juventuksen

Tehoaine: Pyraklostrobiini, 200 g /l

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Varsinainen käyttötarkoitus:

Härmän, ruostetautien ja ränsistymistä edistävien homesienten torjuntaan kaikilla viljalajeilla sekä ruskolaikun, urheilunurmien, syysvehnänharmaalaikkutaudin ja vehnänlehtilaikkutaudin (Drechslera tritici-repentis) torjuntaan syys- ja kevätvehnällä, verkkolaikun ja rengaslaikun torjuntaan ohralla, kauranlehtilaikun torjuntaan kauralla, rengaslaikun torjuntaan rukiilla ja ruisvehnällä sekä härmän, Ramularia-sienen ja Cercospora-laikkutautisienen torjuntaan sokerijuurikkaalla.

Vähäiset käyttötarkoitukset (minor use): Golfnurmien sienitautien torjuntaan

Käyttöohje:

Golfnurmilla ensimmäinen torjuntakäsittely tehdään tautioireiden ilmestyttyä. Comet Pro -valmistetta käytetään 1-2 kertaa 0,3 – 1,2 l/ha. Resistenssin ehkäisemiseksi valmistetta käytetään nurmilla aina seoksena muun tyyppisen valmisteen kanssa. Suurin sallittu käyttömäärä on 1,2 l/ha Comet Pro -valmistetta kasvukautta kohti. Vesimäärä on 150 - 300 l/ha. Ruiskutus pitää tehdä ajankohtana, jolloin kentällä ei ole pelaajia. Suositus käsittelyn suorittamiseksi: Ruiskuta heti näkyvien oireiden, laikkujen, ilmestyessä kasvustoon, yleensä elokuun ensimmäisellä puoliskolla. Voimakkaassa tautipaineessa ja herkillä lajikkeilla suositellaan uusintaruiskutuksen suorittamista syyskuun alkupuolella. Ruiskutuksen aikana kasvuston on oltava hyvässä kasvukunnossa. Ääriolosuhteita kuten kuivia oloja ja ruiskutusta voimakkaassa auringonpaisteessa tulee välttää.
 

Katso tarkemmat tiedot, käyttöohjeet ja varotoimenpiteet täältä 

 

Ota yhteyttä!

Golfkentät, urheilukentät ja muut viheralueet:

Sami Kajeniemi
p. 0400 350 138
sami.kajeniemi@schetelig.com

Kristoffer Holmström
p. 040 6645 131
kristoffer.holmstrom@schetelig.com

Aira Savolainen
p. 050 061 3228
aira.savolainen@schetelig.com

Scheteligin YouTube-kanava