Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Kankaat ja katteet

Biovilla

UUTUUS!
 
Biovilla on eurooppalaisesta lampaanvillasta valmistettu paksu ja pehmeä kangas, jolla on monia erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Villa soveltuu muun muassa:
estämään rikkaruohojen kasvua istutusalueilla
pitämään sato puhtaana mansikka- ja vihannespenkeissä
puuntaimien ja pensaiden runkojen talvisuojakseen
ruusujen suojaamiseen pakkaselta 
istutusastioiden ympärille ruukuissa talvetettaville kasveille
altakastelumatoksi taimilaatikoihin ja pienoiskasvihuoneisiin
pehmusteeksi ja askarteluun
 
Biovilla myös
lämmittää maata ja lisää näin kasvien tuottavuutta
ehkäisee maanpinnan kuivumista ja vähentää kastelun tarvetta
lannoittaa maatuessaan kasvualustaa

BIOHAJOAVA KATEKANGAS

UUTUUS!

Biohajoava ja teollisesti kompostoituva kudottu kangas katteeksi avomaalle ja kasvihuoneisiin. Kangas torjuu tehokkaasti rikkakasveja esim. marja- ja vihannespenkeissä, ja koristepensaiden alla. Kangas myös lisää istutettujen kasvien tuottavuutta nostamalla maan lämpötilaa ja estämällä kosteuden haihtumista. 

Puhdista kasvualusta huolellisesti kaikesta vanhasta kasvillisuudesta, kivistä ja muista mahdollisista terävistä esineistä jotka saattavat rikkoa kankaan. Ennen kankaan levittämistä kastele ja lannoita kasvualusta tarvittaessa. Varastoi kangas alkuperäisessä pakkauksessaan auringonvalolta suojattuna. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Suositeltu säilytyslämpötila -5 °C - +30 °C. 

PLA:sta (polylaktidi) valmistettu biokangas täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432 vaatimukset. Biokankaan käyttöaika on noin 3-5  vuotta kasvuolosuhteista ja auringonvalon määrästä riippuen. Kangas  hävitetään laittamalla se biojätekeräykseen. Biokangasta ei saa laittaa muovijätteen joukkoon. Materiaali UV-suojattu PLA (polylaktidi), vahvuus 120 g/m2.

BIOHAJOAVA MAISEMOINTIKANGAS

UUTUUS!

Biohajoava ja teollisesti kompostoituva kangas joka vähentää rikkaruohojen kasvua istutusalueilla ja estää maa-ainesten sekoittumista kotipihan rakennus-kohteissa, käytävillä, laatoituksilla ja kivetyksillä. Kangas parantaa kasvuolosuhteita pitäen maan kosteana, pehmeänä ja lämpimänä.

Puhdista kasvualusta huolellisesti kaikesta vanhasta kasvillisuudesta, kivistä ja muista mahdollisista terävistä esineistä jotka saattavat rikkoa kankaan. Ennen kankaan levittämistä kastele ja lannoita kasvualusta tarvittaessa. Varastoi kangas alkuperäisessä pakkauksessaan auringonvalolta suojattuna. Sulje avattu pakkaus huolellisesti. Suositeltu säilytyslämpötila -5 °C – +30 °C.

Biokangas täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432 vaatimukset. Biokankaan käyttöaika on noin 3-5 vuotta kasvuolosuhteista ja auringonvalon määrästä riippuen Kangas hävitetään laittamalla se biojätekeräykseen. Biokangasta ei saa laittaa muovijätteen joukkoon. Materiaali UV-suojattu PLA (polylaktidi), vahvuus 155 g/m2.

Biohajoava katekalvo

Suomessa valmistettu kompostoituva kalvo katteeksi avomaalle, kasvihuoneisiin ja parvekeistutuksiin. Biokalvo torjuu rikkakasveja ja lisää istutettujen kasvien tuottavuutta nostamalla maan lämpötilaa ja estämällä kosteuden haihtumista. Biokalvon avulla voidaan myös vähentää torjunta-aineiden käyttöä. Biokalvo soveltuu mm. avomaankurkun, sipulin, salaatin ja mansikan kasvatukseen.

Biokalvo on valmistettu peruna- tai maissitärkkelyspohjaisesta täysin biohajoavasta materiaalista. Kalvo hajoaa hiilidioksidiksi, vedeksi ja humukseksi, jopa luonnonolosuhteissa eikä siitä jää maahan mikromuovia. Biokalvo voidaan hävittää kääntämällä se maahan tai laittamalla biojätekeräykseen. Biokalvoa ei saa laittaa muovijätteen joukkoon.

Kotimainen biokalvo täyttää eurooppalaisen teollisen kompostoitumisen standardin EN 13432. Biokalvo on valmistettu ISO 14001, 22001 ja 9001 -standardien mukaisesti.

Kasvatustunneli

Kasvatustunnelin avulla suojaat kasvimaasi herkät kasvit vaativilta sääolosuhteilta, tuholaisilta ja eläimiltä. Tunnelia käyttämällä saat myös aikaisemman sadon! Sisältää 1,8 x 5 m palan 17 g peiteharsoa, 15 lasikuitutankoa, joista saadaan yhdistämällä 5 tukikaarta, 10 kpl muovisia kiinnitysklipsejä ja kaksi metallipiikkiä harson päiden maakiinnitykseen. Pakkauksessa olevilla tarvikkeilla saa tehtyä noin 4 m pitkän kasvatustunnelin.

Varjostamiseen,
pakkaselta ja hallalta suojaamiseen

Varjostusverkko

Varjostusverkko suojaa arkoja kasveja auringonpaahteelta ja kuivumiselta. Verkko voidaan levittää suojattavien kasvien päälle jo syksyllä ja se on syytä poistaa vasta, kun routa on sulanut ja kasvit pystyvät huolehtimaan vesitaloudestaan. Varjostusverkko on kevyttä, UV-suojattua, helppoa leikata ja rispaantumatonta. Kestävyytensä takia peite soveltuu erinomaisesti myös rastasverkoksi. Riittävät varjostustehon aikaansaamiseksi suositellaan laitettavaksi 2-3 kerroin kasvin suojaksi. Käyttökohteita ovat ikivihreiden talvisuojaus, oleskelupaikkojen varjostus, lintuystävällinen rastasverkko ja vesialtaiden suojaaminen roskilta. Varjostusaste 35 %. Valikoimassa myös yksittäisille kasveille tarkoitettu valmiiksi muotoonommeltu varjostussäkki.

Juutti-varjostuskangas

Juutti-varjostuskangas on valmistettu kutomalla luonnon juutista. Se on luontoystävällistä kangasta, joka suojaa arkoja kasveja auringonpaahteelta, tuulelta ja kevättalven kuivumiselta. Kangas voidaan asettaa paikoilleen jo syksyllä. Sitä pidetään kasvien suojana kunnes routa on sulanut ja kasvit pystyvät huolehtimaan vesitaloudestaan. Juutti-varjostuskangas soveltuu erinomaisesti myös sisustuskankaaksi ja askarteluun.

Juuttisuojahuppu

Juuttisuojahuppu suojaa ikivihreitä kasveja kuivattavalta auringonpaahteelta ja tuulelta. Suojahuppu pysyy paikallaan tukevasti sellaisenaan tai tarkoitusta varten rakennetun kehikon päällä. Suojaa kasvi hupulla maan jäädyttyä ja poista vasta maan sulamisen jälkeen.

Pakkaspeite

Pakkaspeite suojaa tehokkaasti arat pensaat, koriste- ja havupuut, ruusuryhmät, alppiruusut, perennat ja köynnökset talvipakkaselta ja kevätpaahteelta. Pakkaspeite levitetään kasvin suojaksi kun maa on hiukan jäätynyt ja poistetaan roudan sulettua, jolloin kasvi pystyy huolehtimaan vesitaloudestaan. Pakkaspeite kestää hyvin mekaanista rasitusta ja auringon UV-säteilyä. Kuivana varastoituna se säilyy vuosien ajan. Materiaali kierrätyspolyesteria. Vahvuus 300 g/m2.

Peiteharso

Peiteharso suojaa kasvustoa hallalta, rankkasateelta, rakeilta ja tuhohyönteisiltä. Se nopeuttaa ja aikaistaa kasvua, lisää sadon määrää ja parantaa laatua. Peiteharso läpäisee hyvin ilmaa ja vettä. Harso levitetään heti kylvön jälkeen tai myöhemmin kasvukaudella hallanvaaran uhatessa. Kukkivilta kasveilta harso on syytä poistaa kukinnan ajaksi, jotta pölytys onnistuu. Syksyllä harson avulla voidaan pidentää kasvukautta ja talvella peiteharso suojaa esimerkiksi arkoja mansikkalajikkeita talvivaurioilta. Harrastajapakkauksissa kankaan vahvuus on 17 g/m2, rullatavarana saatavana myös 23 g/m2 ja 30 g/m2.

Viljelykankaat

Mansikka-katekangas

Mansikka-katekangas on kutomalla valmistettua UV-suojattua polypropyleenia. Se torjuu tehokkaasti rikkakasvien kasvua marja- ja vihannesmaalla, koristepensaiden alla ja pihakäytävillä. Kangas voidaan ulkonäkösyistä peittää esim. hiekalla tai kuorikatteella. Mansikkamaalla se myös aikaistaa ja lisää satoa. Mansikka-katekangas läpäisee sadeveden ja lannoitekastelun. Kangas on kulutusta ja kävelyä kestävää ja se kantaa myös kevyiden puutarhatyökoneiden painon vahingoittumatta. Vahvuus 100 g/m2.

Rivinvälikangas

Rivivälikangas on kutomalla valmistettua UV-suojattua polypropyleenia. Se torjuu tehokkaasti rikkakasvien kasvua kasvimaan riviväleissä. Rivivälikankaan avulla on suorien kylvörivien tekeminen helppoa. Kangas läpäisee veden ja lannoitekastelun. Rivivälikangas on helpointa kiinnittää maahan kiinnityspiikkien avulla. Sadonkorjuu vaiheessa kangas on helppo kerätä rullalle seuraavan kauden käyttöä varten. Vahvuus 100 g/m2.

Kiinnityspiikit

Kiinnityspiikeillä voi kiinnittää katekankaan, rivinvälikankaan, rastasverkon ym. lujasti maahan. Materiaali on kestävää muovia. Piikin pituus on 20 cm. Pussissa on 10 kiinnityspiikkiä. Tuotetta myydään myös 200 kappaleen laatikossa.

 

Mansikkamuovi

Mansikkamuovia voidaan käyttää mansikkapenkin lisäksi kaikille muillekin yksi- ja monivuotisille koriste ja hyötykasveille. Muovi on UV-suojattu. Mansikkamuovi torjuu rikkakasveja, parantaa kasvualustan kosteutta ja kuohkeutta. Musta muovi nopeuttaa keväistä kasvuun lähtöä lämmittämällä kasvualustaa talven jälkeen. Materiaali on UV-suojattua polyeteeniä. Vahvuus n. 50 g/m2.

Maanrakennuskankaat

Suodatinkangas

Suodatinkangas on polypropeenista valmistettu kuitukangas. Se läpäisee hyvin vettä ja ilmaa. Kangas pitää pohja- ja rakennusmaan erillään, estää maa-ainesten sekoittumisen ja kulkeutumisen rakenteisiin. Se lujittaa rakenteista ja estää routavaurioita eikä lahoa. Suodatinkankaan käyttö säästää kustannuksia, koska maa-aineksen menekki vähenee, rakennusaika lyhenee ja huoltotarve vähenee. Käyttökohteita ovat pihatiet, laatoitukset, tukimuurit, mutaiset uimarannat, koristealtaat, istutuslaatikot, hiekkalaatikot, leikkipaikat ja piha-alueet. Suodatinkangas on kemiallisesti neutraali eikä lahoa. Vahvuus n. 95 g/m2. Rullatavarassa varastolaatu N1, tilauksesta myös laadut N2-N5.

Juuriestematto

Vahva ja kestävä juuriestematto estää puiden pää- ja hiusjuurten tunkeutumisen kukka-, vihannes- ja koristekasvi-istutuksiin. Juuriesteen avulla voidaan istutuksia tehdä poikkeuksellisiin paikkoihin mm. isojen puiden lähettyville. Juurieste läpäisee vettä eikä lahoa. Polypropeenia. Vahvuus 220 g/m2.

Maisemointikangas

Maisemointikankaalla on laaja käyttöalue. Sen avulla voidaan torjua rikkakasvien kasvua istutus- ja kiveysalueilla. Kangas myös estää maalajien sekoittumista erilaisissa pihan rakennuskohteissa, käytävillä ja laatoituksilla. Maisemointikangas parantaa kasvimaan kasvuolosuhteita, pitää maan kosteana, pehmeänä ja lämpimänä. Vesi ja ilma läpäisevät kankaan ja myös lannoitteet liukenevat sen läpi. Kangasta on miellyttävä käsitellä ja helppo leikata, eikä se purkaudu leikkauskohdasta. Maisemointikangas on valmistettu polypropyleenista. Se on UV-suojattua ja kemiallisesti neutraalia kangasta. Maisemointikangas on valmistettu UV-suojatusta polypropyleenista. Vahvuus 50 g/m2.

Muut tuotteet

Kasvihuonekalvo

Kasvihuonekalvo on UV-suojattua polyeteenimuovia, joka soveltuu hyvin pienen, noin 8 neliön puurunkoisen kasvihuoneen rakentamiseen. Kalvosta voi rakentaa myös seinä- tai viherhuoneen. Kalvon paksuus on 0,15 mm.

Kevyt- ja kestopeitteet

Kevyt- ja kestopeitteet on tarkoitettu rakennustarvikkeiden, puutavaran, laitteiden yms. peittämiseen ja säältä suojaamiseen. Peitteitä voi käyttää apuna myös esim. pihan siivouksessa niin, että haravoi lehdet kankaan päälle ja kuljettaa sitten ison erän kerrallaan pois. Kevytpeite on väriltään vihreä ja vahvuudeltaan 90 g/m2. Kestopeitteen väri on valkoinen ja vahvuus 180 g/m2.

Scheteligin YouTube-kanava