Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Kekkilän kasvualustat ja lannoitteet

Kekkilä Professional kehittää, valmistaa ja markkinoi kasvatusratkaisuja ammattiviljelijöille. Kekkilä Professional tarjoaa kasvualustoja ja lannoitteita viljelyn kaikkiin eri vaiheisiin niin ruukku- ja ryhmäkasviviljelijöille, taimitarhoille kuin myös vihannesten, marjojen ja yrttien viljelijöille. Tarkoin valitut tasalaatuiset kasvualustaraaka-aineet tulevat Kekkilän omilta kasvuturpeen tuotantoalueilta.

Turvepohjaiset kasvualustat ovat helppoja ja turvallisia viljellä. Ne puskuroivat ravinteita ja pH:n hallinta on niissä helppoa. Ympäristöystävälliset turvealustat säästävät viljelyssä kasteluvettä ja käytön jälkeen ne ovat kierrätettävissä esimerkiksi maanparannusaineeksi.

Kekkilä valmistaa vakiotuotteiden ohella myös viljelmäkohtaisia kasvualustoja ja lannoitteita. Ne valmistetaan tarkalleen viljelmän tai viljeltävän kasvilajin vaatimusten mukaan.

Scheteligin Kekkilä-tuotevalikoimaan pääset tästä linkistä.

Vesiliukoiset Superex-kastelulannoitteet

Kekkilän Superex-kastelulannoitteet ovat täysin vesiliukoisia moniravinnelannoitteita. Niissä on kaikki kasvin tarvitsemat ravinteet, jotka on helppo annostella kasville kasteluveden mukana tai lehtilannoitteena juuri kasvin ja kasvuvaiheen tarpeen mukaisesti.

Superex-lannoitevalikoima sisältää Standardi-tuotteet erilaisille kasvualustoille, kasveille ja kasvuvaiheille sekä viljelmäkohtaiset tuotteet, jotka räätälöidään viljelijän raakaveden ja viljelyn mukaan.

Vesiliukoiset Superex-lannoitteet sisältävät pääravinteiden lisäksi kasvien tarvitsemat sivu-­ ja hivenravinteet, joista kupari, rauta, mangaani ja sinkki ovat EDTA-kelaatteina. Kekkilän valikoimasta löytyy myös muut viljelyssä tarvittavat lannoitteet.

Tutustu täältä lannoitevalikoimaan.

KEKKILÄN LEGENDAARISET PERUSTUOTTEET KUKKAVILJELYYN

Ryhmäkasviseos

Siemenlisätyille ryhmäkasveille 8 cm ruukuissa tai multipackeissa.

  • Vaalean ja tumman turpeen optimaalinen seos
  • Helppo, tasainen kastuminen ja kuivuminen
  • Toimii ruukuntäyttökoneissa sujuvasti ja tasaisesti

Ryhmäkasviseos toimii Ruukuntäyttökoneissa moitteettomasti ja ruukut täyttyvät tasaisesti. Ryhmäkasviseoksen suurempi vesivarasto varmistaa osaltaan lopputuotteiden paremman keston kauppaketjussa. Ryhmäkasviseos täydensi Kekkilän erinomaisten kasvualustaseosten tuotesarjan kukkaviljelijöille.
 

Kevyt Ruukutusseos

Kekkilän Kevyt Ruukutusseos on karkeampi versio Kekkilän Ryhmäkasviseoksesta. Se sopii 10-14 cm ruukkuihin ja toimii erinomaisesti päältäkastelussa.
 

Karkea Ruukutusseos ja Taimiseos

  • Hyvä vedenpidätyskyky, tasainen ja nopea kastuminen
  • Vähempi kasteluaika, parempi kauppakestävyys
  • Kevyemmät kasvualustat, säästöä rahtikustannuksissa
     

Lue lisää täältä.

UUTUUKSIA!

Flow-tuotteet

Kekkilän uusissa Flow-tuotteissa kasvuturvetta on korvattu 20-25 % puukuidulla. Puukuitu toimii kasvualustassa kuten perliitti: nopeuttaa kasvualustan uudelleen kastumista ja koska kasvi saa ravinneliuoksen helposti ja nopeasti puukuidun pinnoilta käyttöönsä, niin kasvualustan rakenne säilyy ilmavana. Taimi Flow ja Ruukutus Flow.

Lue lisää täältä.


Ecoboost-tuotteet

Ecoboost-tuotteissa kasvuturpeen osuus on voitu turvallisesti vähentää noin 50 %:iin kasvualustaseoksessa. Kasvuturvetta korvaavina raaka-aineina Ecoboost-seoksissa on käytetty sammalta ja puukuitua. Ecoboost Taimi ja Ecoboost Ruukutus.

Lue lisää täältä.


Airboost-tuotteet

Kekkilän Airboost-tuotteet ovat olleet markkinoilla jo noin 5 vuotta. Airboost-tuotteisiin on lisätty 20 % sammalta. Sammal varmistaa kasvualustan ilmatilan ja vahvistaa turpeen hyviä mikrobiologisia ja kemiallisia ominaisuuksia. Ruukutusseos AirboostKevyt amppeliseos.

Lue lisää täältä.

Kekkilän viljelylevyt

Natural Control

Kekkilän Natural Control on turvallinen, täysin puhtaista kotimaisista raaka-aineista valmistettu viljelylevy kurkun, tomaatin, paprikan ja mansikan viljelyyn. Karkeasta turpeesta, tupasvillakuidusta ja sammalesta valmistettu levy takaa tasaisen kosteuden ja runsaan ilmatilan juuristolle – tuloksena optimaalinen kasvu.

Natural Controlin pienempi ylikastelun tarve tuo säästöjä veden ja ravinteiden kulutuksessa. Tuote on päällystetty kompostoituvalla kalvolla, joten sen ja kasvijätteen hävittäminen viljelyn jälkeen on helppoa ja edullista vaikkapa Kekkilän kierrätyspalvelun avulla.

Viljelylevyt kasvihuonevihannesviljelyyn

Viljelylevyt marjanviljelyyn

Kustannustehokas Container Board

Kekkilän Container Board on tutusta Natural Control-levystä kehitetty, räätälöity tuote laatikkoviljelyyn. Sen avulla viljelijä voi säästää työaikaa keväällä ja mitoittaa kasvualustan määrän helpommin. Levy on valmistettu karkeasta turpeesta, sammalesta ja tupasvillasta, mikä tekee rakenteesta hyvin läpäisevän, ilmavan sekä kestävän. Tuote sopii erinomaisesti esimerkiksi marjojen tunneliviljelyyn. Kuivattu levy asetetaan viljelylaatikkoon ja turvotetaan käyttövalmiiksi lyhyillä kasteluilla ravinneliuoksella. Tarve on helppo laskea: yksi levy yhteen noin 100 cm pituiseen viljelylaatikkoon, esimerkiksi 16 litran Bato-laatikkoon. Viljelylaatikot saa täytettyä nopeasti ja sujuvasti ja Container Board on myös kustannustehokas kuljetuksessa: yhteen lavaan mahtuu 300 kpl, ja lavoja saadaan kaksi päällekkäin. Tuote on peruskalkittu.

Container Board – uusi trendi kasvihuonevihannesviljelyssä

Nyt myös kasvihuonevihannesviljelyssä on alettu käyttää kierrätettäviä laatikoita, jolloin muovin tai kompostoituvan kalvon käyttö levyjen päällä on tullut tarpeettomaksi. Container Board on rakenteeltaan sama kuin viljelylevy Natural Control, mutta sitä ei siis tarvitse päällystää kalvolla. Container Board voidaan tuotannossamme helposti räätälöidä käytettävän kierrätyslaatikon mukaan. Container Board nopea ja helppo ottaa käyttöön ja käytön jälkeen helppo kierrättää esimerkiksi Kekkilän kierrätyspalvelun kautta omilla kompostointiasemilla.

 

KEKKILÄN KASVUALUSTAT MARJOJEN LAATIKKO- JA RUUKKUVILJELYYN

Ilmava ja läpäisevä FBM Airboost Pot Mix

Keskikarkea kasvualustaseos FBM Airboost Pot Mix on hyvin läpäisevä ja ilmava kasvualustaseos, joka koostuu niin sanotusta kovasta turpeesta ja sammalesta. Sammal varmistaa kasvualustan tasaisen kastumisen isossakin ruukussa. Tasalaatuisista partikkeleista koostuvana se sopii mainiosti ruukkujen koneelliseen täyttöön. Vaikka seos on hienorakenteinen, on se kovan turpeen vuoksi kestävä ja läpäisevä. Sammal puolestaan parantaa tuotteen vedenpidätyskykyä. Kova turve nostetaan tietyiltä, tarkkaan valituilta soilta, jonka vuoksi se on ominaisuuksiltaan kovempaa taaten näin kestävän rakenteen. Tuote on peruslannoitettu ja -kalkittu ja soveltuu erinomaisesti mm. mansikalle.
 

FBM Airboost Pot Mix Strong

Kekkilän FBM Airboost Pot Mix Strong sisältää kaikki perustuotteen hyvät ominaisuudet, mutta siihen kovan turpeen ja sammalen ohella lisätty perliitti vahvistaa alustan rakennetta entisestään ja parantaa alustan kosteudenhallintaa, mikä tekee siitä loistavan vaihtoehdon myös monivuotiseen viljelyyn. Tuote on peruslannoitettu ja kalkittu ja soveltuu erinomaisesti mm. vadelmanviljelyyn.

Rasberry Block - vadelman ruukkuviljelyyn

Uutuutena Vadelman viljelyyn on nyt saatavilla Kekkilän Raspberry Block -viljelypalat. Paloilla ruukut on helppo ja nopea täyttää viljelyhuoneissa. Yksi pala ruukkuun riittää! Kasvualustan rakenne on sama kuin Container Boardeilla kuten myös alkukastelu. Raspberry Block -viljelypaloja on saatavilla niin 7 litran kuin 10 litran ruukkuihin. 7 litran paloja pakataan 798 kpl lavalle ja 10 litran paloja 570 kpl lavalle. Näitäkin lavoja saadaan kaksi päällekkäin rahditukseen.
 

Lue lisää täältä.

Pyydä lisätietoja tuotteista omalta Schetelig-myyjältäsi tai ota yhteyttä asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com tai p. 09 8520 6222

Scheteligin YouTube-kanava