Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Lintujen ruokinta

Nykyisin suositellaan luonnonvaraisten lintujen kokovuotista ruokintaa. Ruokinta on erityisen tärkeää syksyllä, talvella ja keväällä, jolloin luonnon omat ravinnonlähteet ovat vähissä. Kun olet aloittanut lintujen ruokinnan, älä lopeta sitä kesken.

Pähkinöitä on parasta tarjota ruokinta-automaateista, joissa on käytetty metalliverkkoa. Näin varmistetaan, että linnut pystyvät nokkimaan vain pieniä paloja verkon läpi. Kokonaiset pähkinät voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran nuorille linnuille. Jos ruokit lintuja irtopähkinöillä, muista murskata pähkinät ensin pieniksi paloiksi. Lintuja ei saa missään nimessä ruokkia kokonaisilla irtopähkinöillä huhti-syyskuussa.

Linnuille voi tarjota irtosiemeniä ja siemensekoitusta maassa, lintulaudalla tai ruokinta-automaatissa. Eri lintulajeilla on erilaiset syömätottumukset, joten kannattaa kokeilla sekä irtosiemeniä että ruokinta-automaattia. Näin näet, mitä kaikkia lintulajeja puutarhassasi vierailee.

Puhtaus on luonnonvaraisten lintujen ruokinnassa ensisijaisen tärkeää, jotta taudit eivät pääse leviämään.

  • Harjaa tai raaputa lintulauta puhtaaksi ulosteista ennen uuden ruokaerän lisäämistä.
  • Ruokinta-automaatit ja lintulaudat on puhdistettava säännöllisesti miedolla puhdistusaineella ja huuhdottava perusteellisesti puhtaalla vedellä erityisesti kosteissa ja leudoissa sääolosuhteissa.
  • Pidä linnuille tarkoitettu ravinto hyvälaatuisena säilyttämällä sitä kuivassa paikassa ja hiirien ulottumattomissa.

Luettelo

Käy selaamassa luetteloamme.

Sieltä löydät lisätietoja luontoruokinnasta ja tarvikkeista.

Scheteligin YouTube-kanava