Porkkanat ovat vuoden vihannes 2023

Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ry ovat valinneet porkkanat vuoden 2023 vihannekseksi!

Porkkanat ovat todella monikäyttöisiä ruuanlaitossa ja ne ovat myös terveellisiä ja edullisia. Nämä tekevätkin porkkanoista suomalaisten kestosuosikkeja! Porkkanat maistuvat niin raakoina kuin kypsennettyinäkin erilaisissa ruuissa. Raaka porkkana on maukas välipala tai naposteltava sellaisenaan. Kypsennettynä porkkana sopii taas moneen tarkoitukseen kuten esimerkiksi porkkanalaatikkoon, rosolliin tai porkkanakakkuun. Porkkana on myös säilyvyytensä puolesta erinomainen, ja jääkaapissa se säilyykin pitkään hyvänä. Porkkanat ovat vähäkalorisia ja ne sisältävät paljon terveellisiä vitamiineja kuten A-vitamiinin esiaste beetakaroteenia.
 

Valikoimamme sisältää perinteisten lajikkeiden lisäksi myös erikoisuuksia

Siemen-valikoimassamme on 14 eri lajiketta porkkanoita - on muun muassa babyporkkanaa, siemennauha porkkanaa, naposteluporkkanaa ja keltaista porkkanaa!

Siemen Luomu -siemensarjasta löytyy myös luomulajikkeet Nantes 2 ja Autumn King/Flakkee 2.
Sperli-sarjasta löydät puolestaan harvinaisempia erikoislajikkeita, valikoimasta löytyy muun muassa purppuran värinen Purple Sun -porkkana, jonka sisus on punainen. Sperlin siemenet sopivat tosiharrastajan makuun!

Lue lisää lajikkeista Puutarhasi elämään -luettelosta.

LUOMUPORKKANA

Luomu-sarjan maukas porkkana Nantes 2 on tunnettu porkkanalajike kesäkäyttöön. Sitä voidaan myös ryöpätä ja pakastaa. Nantes 2 -porkkana maistuu sekä raakana että kypsennettynä monissa ruuissa.

Katso myös muut lajikkeet täältä.

BABY-PORKKANA

Baby-porkkana Amsterdam 2 on herkullinen pikkuporkkana. Baby-porkkanassa on lyhyt viljelyaika ja sitä voi kylvää useampaan kertaan kesässä. Baby-porkkanat ovat maukkaita naposteltavia!

Katso myös muut lajikkeet täältä.

 

PURPLE SUN -PORKKANA

Purple Sun -porkkana on mielenkiintoinen erikoisuus! Tämä lajike tuo mukavasti vaihtelua perinteisiin oransseihin porkkanoihin. Purppuran värinsä lisäksi Purple Sun on erittäin maukas lajike.

Katso myös muut lajikkeet täältä.

Scheteligin YouTube-kanava