Taimet

Vuoden 2021 tehostevärit koostuvat edelleen mitä villeimmistä kirjavuuksista, mutta joukkoon hivuttautuu hiljalleen lämminsävyiset rustiikkiset ruskavärit, kuten okra, oranssi ja purppura, joita löydät esimerkiksi Petunia x Petchoa BeautiCalTM, Garvinea Cheeky ja Majestic -ryhmistä.

Pikkupetunioiden läpikesän muuntuvaa värileikkiä edustavat mm. Calibrachoa Ombre® Pink sekä Candy ShopTM Candy Crush. Perinteisinä pääväriuutuuksina sen sijaan esittelemme uutuudet Calibrachoa Calitastic® -ryhmän Raspberry, Red Lips ja Fancy Fuchsia.

Begonia ryhmien ilmettä raikastavat Florencio Cerise, Betulia White, raikkaan sitruksinen Belove Yellow, rustiikkimainen Haley Pink, sekä mukulabegonioihin uuden värimaailman tuova Limitless®-ryhmä.

Pelargoni valikoimamme kehittyy vuosittain useammalla parannetulla eli improved lajikkeella, tämä muutos tulisikin huomioida jo tilausta tehdessä, sekä etenkin viljelykaudella. Mielenkiitoisia erikoisuuksiamme tulevalle kaudelle ovat hyvin generatiivisen kasvutavan omaava Pretty Little Pink Splash, sekä kasvuvoimakkuudeltaan medium Rosebud Astrid.

POIMINTOJA KAUDEN 2021 UUTUUKSISTA


Begonia Hailey Pink®

Hailey Peach lajikkeen rinnalle esittelemme heleän Hailey Pink uutuusvärin. Hailey -ryhmän täyteläiset ja tiiviisti kerrannaiset kukat kestävät pitkään ja luovat tuotteelle näyttävän ilmeen. Nopea lajike soveltuu ympärivuoriseen viljelyyn, suositeltava ruukkukoko 11-14 cm.

Begonia Betulia White®

Tiiviskasvuiset ja helppohoitoiset Betuliat toimivat loistavasti niin puolivarjon istutuksissa kuin kotipihan istutusastioissakin. Betulia ryhmä laajenee odotetulla valkoisella värillä, joten koossa nyt 5 upeaa värivaihtoehtoa.

Begonia Florencio Cerise®

Florencio- ryhmä kukittaa niin puistojen kesäistutukset kuin kotipihan amppelitkin. Näyttävä ja pitkäkestoinen kukinta, sekä helppohoitoisuus takaavat onnistumisen ilon. Raikas Cerise esitellään ryhmän hehkuvana väriuutuutena.

Dahlia Grandalia Hot Pink Ice

Suurikukalliset dahliat ovat ryhmäkasvisesongin näyttävimpiä Deluxe-tuotteita. Grandalian vahva juuristo, suuret kerrannaiskukat ja ryhdikäs lehdistö ovat ominaisuuksia, joita juuri tämän kaltaiselta tuotteelta vaaditaan. Kaksiväriset Hot Pink Ice sekä Peppermint täydentävät loistavasti ryhmän värivalikoimaa.

Pelargonium Tango® Rose Mega Splash

Tango ryhmän tasaisuus ja tiiviskasvuisuus tarjoaa perusvarmuutta viljelyyn. Ryhmää voidaan viljellä vähäisellä kasvunsäädöllä ja tiheämmässä kuin muita valikoimamme pelargoniryhmiä. Uutuusvärinä esittelemme kaksivärisen Rose Mega Splash lajikkeen.

Pelargonium Rosebud Astrid

Pelargonivalikoimamme lisääntyy tulevana kautena kahdella upealla erikoisuudella, Rosebud Astrid ja Pretty Little Pink Splash lajikkeilla.

Old Classic-tyyppisen Rosebud Astrid lajikkeen vahvojen kukkavarsien kerrannaiset kukat avautuvat kauniin täyteläisiksi. Tummasävytteinen, tuuhea lehdistö puolestaan vahvistaa kukinnan heleän raikasta väriä. 

Pretty Little Pink Splash uutuuden vahvasti generatiivinen kasvu takaa erittäin runsaan ja aikaisen alkavan kukinnan, mutta on myös ominaisuus, joka tulee huomioida jo viljelyn alkuvaiheessa.

Petunia Sanguna® Lilac Vein

Vaalean sinertävä petunia tumman violeteilla lehtisuonilla on odotettu lisä Sanguna-ryhmään. Tuuhea ja pallomaisenkasvumuodon omaava lajike soveltuu niin patioruukkuihin kuin amppelikasvatukseenkin.

Calibrachoa Chameleon® Atomic Orange

Pikkupetunioiden värihehkun Rock’n Roll saa lisää vauhtia useiden uusien värikimaroiden myötä. Oranssikeltaisella hehkuvan Atomic Orange lajikkeen väritys elää ja muokkautuu kasvuolosuhteiden ja lämpötilojen mukaan koko kasvukauden. Perusvärien uutta valikoimaa edustavat mm. punaiset uutuudet Calitastic® ryhmän Red Lips ja Raspberry. 

Petunia Petchoa BeautiCal ryhmä

Petchoa -ryhmän lämpimät värisävyt luovat rustiikkisen tunnelman yhdistelmiin ja yksittäisistuksiin. Tuuhea kasvumuoto ja erikoisvärit ovat omiaan tukemaan puutarhasisustamisen trendejä. Lisää luettelomme ulkopuolia lajikkeita löydät Syngentan ja Grünewaldin kuvastoissa.

Salvia Salgoon® Strawberry Lake

Salvia Strawberry Lace on tulevan kesän ehdoton pörriäsmagneetti. Tuuheakasvuisuus ja näyttävä kukinta tulevat parhaiten edukseen suurissa ryhmissä, sekä yhdistelmissä.

Gerbera Garvinea Cheeky

Puutarhagerberoihin kuuluvien uutuusjalosteiden Garvinea Cheeky ja Majestic ryhmien kukinta kestää runsaana läpi kasvukauden. Cheekyn erittäin runsas kukinta ja Majestic-ryhmän ryhdikkäät kukkavarret sekä puolikerrannaiset kukat luovat erityisen ilmeikkään ja näyttävän puutarhatuotteen.

Tutustu koko valikoimaan ja muihin uutuuksiin
UUDESTA TAIMET 2021 -luettelosta
sekä alla olevien toimittajiemme uusista luetteloista.
Luetteloihin pääset linkeistä.

Schetelig ryhmäkasvivalikoimaa vuodelle 2021

Video: Puutarhasanomat, Jouko Tikkanen

Koppe Begonia serie's & intro

Hilverdan 2021 uutuudet

Dianthus Sunflor ja Kahori

Alstromeria Inticancha

Garvinea Cheeky

Garvinea Majestic

Salvia

Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä kannattavaa kasvua tulevalle viljelykaudelle!

Lisätietoja tuotteista, viljelyneuvoja ja teknistä osaamista saat tietysti Schetelig-myyjältä.
Ota yhteyttä!

Yhteystietoihin pääset tästä.

Scheteligin YouTube-kanava