Tomaatit ovat vuoden vihannes 2022

Puutarhaliitto ja Kotimaiset kasvikset ry nimeävät joka vuosi vuoden vihanneksen. Vuoden vihannes 2022 on tomaatit!

Tomaatit ovat maukkaita ja terveellisiä vihanneshedelmiä, jotka ovat suomalaisten suosiossa - niitä syödään noin 12 kiloa vuodessa. Tomaatit sopivat moneen käyttöön; sellaisenaan naposteltaviksi, salaatin joukkoon tai vaikka grillattuina. Tomaatit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, jotta tomaatin maku ja rakenne säilyvät mahdollisimman hyvänä. Tomaattia pidetään myös terveyspommina, sillä se sisältää runsaasti vitamiineja, kuituja ja hivenaineita, ja tomaatin on myös tutkittu ehkäisevän sydän- ja verisuonisairauksia sekä miesten eturauhassyöpää.

Valikoimamme sisältää perinteisten lajikkeiden lisäksi myös erikoisuuksia

Siemen-valikoimassamme on lähes 20 eri lajiketta tomaatteja. Tomaatteja on moneen makuun ja tarpeeseen; on muun muassa kasvihuonetomaattia, pihvitomaattia, kirsikkatomaattia ja amppelitomaattia!

Siemen-siemensarjassamme on monipuolinen tomaattivalikoima - perinteikkäämpiä tomaatteja ja erikoisempia lajikkeita eri makuihin. Siemen Luomu -siemensarjan lajikkeet sopivat puolestaan luomuviljelijän tarpeisiin, sillä siemenet ovat luonnonmukaisesti tuotettuja. Luomu-valikoimasta löytyy herkullinen luomu tomaatti Matina sekä luomu kirsikkatomaatti Red Cherry/Cerise.

Sperli-sarjasta löydät puolestaan harvinaisempia erikoislajikkeita, valikoimasta löytyy muun muassa mielenkiintoinen, tumma kirsikkatomaatti Black Cherry. Sperlin siemenet sopivat tosiharrastajan makuun!

Lue lisää lajikkeista Puutarhasi elämään -luettelosta.

Luomutomaatti

Luomu-sarjan herkullinen tomaatti Matina on erinomainen perustomaatti, joka maistuu sekä raakana että kypsennettynä monissa ruuissa.

Katso myös muut lajikkeet täältä.

Pihvitomaatti

Pihvitomaatti Supersteak F1 on suurikokoinen ja mehukas tomaatti. Se sopii hyvin grillattuna tai paistettuna ruoan lisukkeeksi. Supersteak F1 -pihvitomaatti painaa keskimäärin jopa 400 g!

Katso myös muut lajikkeet täältä.

Kirsikkatomaatti

Kirsikkatomaatti Black Cherry on ihana erikoisuus! Tämä lajike tuo mukavasti vaihtelua perinteisempiin punaisiin tomaatteihin. Kirsikkatomaatti sopii hyvin naposteltavaksi sellaisenaan tai vaikka salaatin joukkoon.

Katso myös muut lajikkeet täältä.

Scheteligin YouTube-kanava