Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Tuholaistorjuntaa monella tavalla

Mitä tuholaisia torjumme?

Kodeista, mökeiltä ja puutarhoista löytyy useita erilaisia, vahinkoa aiheuttavia ja ikäviä tuholaisia. Tavallisimpia ovat hyttyset ja muurahaiset, mutta haitallisimmat, kuten hiiret, saavat meidät etsimään tapoja niiden torjumiseksi. Torjuntatapoja on monia ja lähes kaikille tuholaisille. Hyttysetkin voi helposti ja käryttömästi karkottaa ja hiiriä vastaankin löytyy ainakin viisi erilaista torjuntatapaa.

Jos haluat päästä eroon hiiristä, rotista, myyristä, muurahaisista, hyttysistä, kärpäsistä, paarmoista, ampiaisista, ötököistä kasveissa, koista, turkiskuoriaisista, etanoista, puluista tai vaikka naapurin kissasta, jatka lukemista, koska kaikkiin näihin löytyy tehokas torjuntatapa.

Hiiriä, rottia ja myyriä kotona ja mökillä?

Hiiret, rotat ja myyrät tekevät paljon tuhoja kotona ja mökillä. Hiiret ja rotat ovat tavallisin ongelma syksyisin, kun ulkona alkaa olemaan liian kylmä ja ne hakeutuvat sisälle lämpimään. Mökeillä ne tuhoavat ruokatavarat, jättävät ulosteita ympäriinsä ja pahimmassa tapauksessa levittävät tauteja sekä purevat sähköjohtoja ja talon rakenteita esim. väliseinissä. Hiiristä ja rotista kannattaakin hankkiutua heti eroon nopeasti ja tehokkaasti! Myyrien tekemät tuhot taas näkyvät usein keväisin multakekoina nurmikolla ja puutarhassa. Myyrien hävittämistä pidetään melko mahdottomana tehtävänä, mutta tehokkailla loukuilla tulokset näkyvät heti.

Loukut

Tavallisin tapa torjua hiiriä ja rottia on perinteiset loukut. Rottien loukut ovat suurempia ja vahvempia. Loukkuja valmistetaan puisina, metallisina ja muovisina. Swissinnon loukuissa tulee mukana käyttövalmis, luonnonmukainen ja myrkytön syötti!

Myyränloukulla pyydystät myyriä helposti ja nopeasti käytävän molemmista suunnista. Loukun virittäminen ei vaadi erityistä taitoa tai voimaa. Loukkua varten ei tarvitse kaivaa isoa kuoppaa, vain 6 cm halkaisijaltaan oleva reikä riittää. Ansan laukeaminen on helposti nähtävissä siitä, että kahva on pudonnut takaisin alas.

Ansat

Perinteisen hiirenloukun lisäksi löytyy hiiriansoja. Hiiriansa on eläinystävällinen vaihtoehto, koska siihen hiiri napataan elävänä. Catch Alive Hiiriansa ei laukea ennen kuin hiiri on kokonaan sisällä. Hiiren voi siis napata esim. saaresta ja päästää sen vapaaksi mantereelle.

Kätevin on Swissinnon No See No Touch, jossa kuollutta eläintä ei tarvitse nähdä eikä siihen tarvitse koskea, kun ansa tyhjennetään.

Katso myös SwissInno-tuholaistorjuntatuotteista tehdyt, neuvovat videot.

Hiirien torjunta-aineet

Broditec on nopeasti toimiva hiirien torjunta-aine. Hiiren tarvitsee syödä syöttiä vain yhden kerran saadakseen riittävän annoksen tehoainetta. Syötissä on myös mukana FLUO-NP® -teknologiaa. Kun jyrsijät syövät syötin, fluoresoiva formulaatio tekee niiden jätöksistä selkeästi näkyviä UV-valaistuksessa, mikä mahdollistaa jyrsijöiden toiminnan seuraamisen! Erittäin maittava pastasyötti hiirille.

Äänikarkottimet

Sisäkäyttöön tarkoitettu ultraäänikarkotin lähettää korkeataajuisia ääniaaltoja n. 30 m2 alueelle torjuen tuhoeläimet kodista. Laite on helppokäyttöinen eikä ihminen kuule sen ääntä. Laite ei sovi huoneistoon, jossa on lemmikkinä hamstereita, marsuja tai kaneja.

Muurahaisia sisällä ja ulkona?

Muurahaiset ovat mukavia metsässä, mutta eivät kodeissamme, talojemme rakenteissa, laatoituksilla ja puutarhassa. Myrr Muurahaisrasiat ovat sisätiloissa ja keittiössä siisti ja hygieeninen tapa torjua muurahaisia. Muurahaisrasia sisältää hunajaisen syötin, jota muurahaiset vievät pesään ja koko pesä tuhoutuu. (Myrr Muurahaisrasioissa oleva syötti pysyy herkullisena foliopakkauksen ansiosta.) Myrr Muurahaisspray on nopea ja turvallinen tapa hävittää muurahaiset ja esim. sokeritoukat. Ihmiset ja lemmikit voivat olla käsitellyissä tiloissa heti aineen kuivuttua. Myrr Quick sopii muurahaisten häätämiseen ulkona. Laatoituksilla ja kukkaistutuksissa olevat muurahaiset on helpoin häätää Myrr Kasteluaineella. Kasteluainetiiviste sekoitetaan veteen ja neste levitetään ongelma-alueille. Kasteluaine on kosketusvaikutteinen, nopea ja tehokas. 

Hyttysiä, kärpäsiä, hedelmäkärpäsiä, paarmoja ja ampiaisia sisällä ja patiolla?

Ihana lämmin kesäilta patiolla ystävien kanssa ja kimpussa on valtava lauma hyttysiä - niin tavallista! Hyttysiä voi torjua tehokkaasti usealla eri tavalla. Swissinnon Hyttyslyhty on kaunis ja käytännöllinen tapa torjua hyttyset. Lyhdyssä on mukana lämpökynttilä ja karkotinainetyyny. Miedosti tuoksuva karkotinaine vapautuu ilmaan kynttilän lämmöstä ja karkottaa hyttyset noin 20 m2:n alueelta. Hyönteisansat ovat ladattavia tai sähkökäyttöisiä, ja ne käyvät ulko- ja/tai sisäkäyttöön. Ultraviolettivalo houkuttelee hyttyset ja kärpäset sähköistettyyn verkkoon, jossa ne kuolevat välittömästi.

Sisätiloissa, usein etenkin keittiössä, lentelee ja ryömii erilaisia ötököitä kuten kärpäsiä, paarmoja ja hämähäkkejä. Ne voi nyt helposti ja hajuttomasti torjua Natria Fly Spraylla. Myös keittiössä viihtyvät hedelmäkärpäset päätyvät käteviin ja pieniin Swissinnon Hedelmäkärpäspyydyksiin ja kärpäset siisteihin ikkunapyydyksiin.

Swissinnon Ampiaispyydykset ovat myrkyttömiä ja niitä voidaan käyttää kaikkialla puutarhassa. Pyydyksen voi ripustaa puuhun, mutta sen voi sijoittaa myös maahan. Syöttiaineeseen lisätään vesi. Haju houkuttelee ampiaiset ansaan, jossa ne hukkuvat.

Ötököitä kukissa ja pensaissa?

Hyönteisten torjunta-aineet torjuvat tehokkaasti useita tuhohyönteisiä kuten esim. lehtikirvoja, kilpikirvoja, villakilpikirvoja ja jauhiaisia - sisällä, kasvihuoneissa ja ulkona. Torjunta-aineet myydään käyttövalmiina spraynä tai puikkoina. Torjunta-aineissa löytyy myös Solabiol- ja Natria -sarjojen vaihtoehdot. Lisätietoa Puutarhan Apteekki -tuotteista löydät osoitteesta www.protect-garden.fi.

Koita ja turkiskuoriaisia vaatteissa?

Koit ja turkiskuoriaiset ovat tekstiilituholaisia. Ne ovat varastoitavien puuvilla- ja villavaatteiden sekä turkisten tuho. Swissinnon Koiansoissa ja Pyydyksessä ryömiville hyönteisille on myrkyttömät ja tehokkaat syöttiaineet siistissä rasiassa, johon koit ja kuoriaiset pääsevät neljästä suunnasta. Syötti houkuttelee hyönteiset ansaan, jossa ne tarttuvat liimapintoihin ja kuolevat.

Puluja ikkunalla?

Kätevä tapa karkottaa lintuja on lintupiikit. Niitä voi käyttää kaikkialla minne linnut laskeutuvat kuten ikkunalaudat, parvekkeet, räystäslistat, kyltit, katonreunat, räystäskourut, putket, tornit, valaisimet ja ilmastointilaitteet. Tuotteen mukana tulee ulkokäyttöön sopivaa, laadukasta silikoniliimaa, jolla kiinnitys onnistuu helposti ja nopeasti. Lintupiikit ovat ammattimainen ja pysyvä tapa torjua lintuja.

Etanoita kasvimaalla ja puutarhassa?

Etanat ovat kasvimaiden ja puutarhojen joka kesäinen riesa. Etanat viihtyvät kosteassa ja ilmaantuvatkin yleensä sateisina iltoina puutarhaan. Etanat ovat erityisen kiinnostuneita salaateista ja kaaleista ja tekevät yhdessä yössä suurta tuhoa kasvimaalla.

Swissinno Etanapyydys ratkaisee tämän ongelman. Pyydys upotetaan puoliksi maan sisään. Pyydyksen mukana tulee pussi syöttiainetta, johon lisätään vesi. Syötin haju houkuttelee etanat ansaan, jossa ne hukkuvat.

Naapurin kissa riesana?

Ultraäänellä toimiva eläinkarkotin torjuu ulkona kissat, koirat, oravat, ketut ja muut ei-toivotut eläimet. Laitteen vaikutusalue ulottuu n. 10 metrin päähän 120o säteellä eli se kattaa noin 100 m2 alueen.

 

Lisätietoja www.puutarhasielamaan.fi

 

Scheteligin YouTube-kanava