Vahva nurmipinta ainutlaatuisella hybridikeinonurmella

Kova kulutus ja Suomen vaihtelevat sääolosuhteet muodostavat haasteen kestävän nurmipinnan ylläpitoon parhaallekin kentänhoitajalle. Innovatiivinen ratkaisu ongelmaan tulee Ruotsista; ÅhusTurf CoverLawn, ainutlaatuinen hybridikeinonurmi, joka yhdessä luonnonnurmen kanssa muodostaa erittäin vahvan ja kestävän nurmipinnan. Hybridikeinonurmi on rakennettu erittäin vahvalla polyesteripohjalla, johon jokainen polyeteeni-/polypropeenikuitu on kudottu. Kudottu rakenne suojaa heinän juuristoa samalla kun kuidut suojaavat latvusta ja kulutuspintaa. Kudotun rakenteen ansiosta polyeteeni-/polypropeenikuidut eivät pääse leviämään luontoon.
 


CoverLawn -hybridikeinonurmen rakenne mahdollistaa luonnonnurmen kasvun sen läpi esteettömästi sekä ylös että alas. Nurmen ominaisuudet yhdessä kudoksen kanssa edistävät integraatiota nurmen ja hybridin välillä. Jo muutaman päivän kuluttua on nähtävissä muutos, kun luonnonnurmi ottaa vallan. Täydellinen integraatio saavutetaan 6-8 viikon kuluttua, riippuen nurmen kasvunopeudesta. Integraation tilan voi tarkistaa vetämällä hybridiruohoa. Jos se on tiukasti kiinni maassa, integraatio on valmis. Lopulta hybridikeinonurmi ei enää ole näkyvissä, ainoastaan luonnonnurmi.
 
Altistuessaan mekaaniselle kuormalle ja kulutukselle luonnonnurmen lehdet kuluvat ensin paljastaen maan ja lopulta ruohon juuret. Hybridikeinonurmi estää kulutuksen, jotta juuret voivat kasvaa ja tuottaa uusia versoja ilman yläpuolista rasitusta. Hybridikeinonurmi kuivuu sataprosenttisesti, mikä tarkoittaa ilman täydellistä vaihtumista nurmipinnassa. Hybridikeinonurmea on saatavana eri kuitupituuksilla, ja kuidut ovat liukumattomaksi käsiteltyjä ja UV-suojattuja.

Hybridikeinonurmi soveltuu muun muassa erilaisille golf- ja urheilukentille, leikkipuistoihin ja muille nurmialueille, joissa on kovaa kulutusta. Mutaisetkin alueet pysyvät vihreinä koko kauden, ja hybridikeinonurmi tarjoaa lisää käyttötunteja jopa 3-5 kertaisesti. Lisäksi se ei vaikuta maaperän kosteuteen, lämpötilaan tai läpäisevyyteen. Jalkapallokenkien nappulat eivät jää kiinni CoverLawniin. Suomessa tuote on vielä uusi, mutta sitä on asennettu jo usealle golfkentälle (mm. Kultaranta Resort, Kurk Golf ja Tawast Golf).

CoverLawn asennetaan suoraan pinnalle, joka tarvitsee vahvistusta, ja se kiinnitetään mukana tulevilla muovipiikeillä. Hybridikeinonurmi voidaan myös rullata paikalleen valmiiksi integroituna, kuten tavallinen siirtonurmi.

Tämä innovatiivinen ratkaisu tarjoaa monipuolisuutta ja kestävyyttä eri käyttötarkoituksiin. ÅhusTurf CoverLawn -hybridikeinonurmi on investointi viheralueeseen, joka kestää vuodesta toiseen.

  • CoverLawn® vahvistaa nurmikkoa ja suojaa heinän kasvupistettä sekä juuristoa.
  • CoverLawn®:lla saat erittäin vahvan, kulutusta kestävän nurmipinnan.
  • Nurmikko kasvaa vapaasti CoverLawn®:n läpi ja yhdessä ne muodostavat erittäin vahvan nurmipinnan.
  • Kudottu rakenne estää polyeteeni-/polypropeenikuitujen leviämisen luontoon.
  • CoverLawn®:n lujuus ehkäisee maan tiivistymisen.
  • Mutaiset alueet pysyvät vihreinä koko pelikauden.
  • Lisää käyttötunteja, jopa 3-5 kertaisiksi.
  • Ei vaikuta maaperän kosteuteen, lämpötilaan tai läpäisevyyteen.
  • Jalkapallokenkien nappulat eivät jää kiinni CoverLawniin®.

 

Lue lisää Åhus Turf CowenLawn -hybridikeinonurmesta täältä.

 

Käännös: Sami Kajeniemi / Schetelig Oy
Kuvat: Åhus Turf Ab

Scheteligin YouTube-kanava