Ota yhteyttä!

Soita Schetelig-myyjälle tai lähetä viesti asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@schetelig.com ja me otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian! Voit myös soittaa asiakaspalveluumme p. 09 8520 6222.

Maanparannusaineet

TerraCottem-kastelukiteet

TerraCottem-maanparannusaineen ainutlaatuinen teknologia edistää juuriston kehitystä, aktivoi kasvualustan mikrobitoimintaa ja vähentää kasteluntarvetta jopa 50 %.

Tuote sisältää vulkaanista laavakiveä, imukykyisiä polymeerejä ja NPK-ravinteita (5-0,5-5) sekä hivenaineita.

Helppo käyttää ja soveltuu niin kesäkukkaistutuksille, amppeleille kuin myös puille, pensaille ja nurmikentille.

TerraCottem maanparannusaine toimii sekoitettuna kasvualustaan. TerraCottemin imukykyiset polymeerit aktivoituvat kasteltaessa varastoiden vettä. Juurikarvat kasvavat polymeerin sisään, jolloin kasvi saa pidempään vettä myös kasvualustan kuivuessa.

Hitaasti liukenevat lannoitteet vapauttavat ravinteita veden määrän ja lämpötilan
mukaan, mukaillen kasvin kasvuvauhtia. Vulkaaninen kiviaines pitää maan rakenteen
kuohkeampana, jolloin juuret voivat paremmin ja hajottajamikrobit toimivat tehokkaammin.

Lisätietoja tästä

Symbio - MykoForce - Mykorritsa

Sienijuuri eli mykorritsa on kasvin juuren kanssa symbioosissa elävä sienirihmasto. Kasvi antaa sienelle hiilihydraatteja ja sieni taas auttaa kasvia ravinteiden, erityisesti fosforin, otossa.

Useiden tutkimusten mukaan 85-90 %:lle kasvilajeista mykorritsat ovat enemmän tai vähemmän välttämättömiä. Mykorritsat myös suojaavat kasveja kasvitaudeilta ja kasvattavat kasvin juuriston kokonais-pinta-alaa auttaen selviytymään paremmin kuivuudesta.

Sienillä ja muilla maaperämikrobeilla on myös tärkeä rooli terveen maaperän toiminnassa. Erilaiset mikrobit, kuten sädesienet, bakteerit, sienijuuret, ameebat ja levät tuottavat humusta ja hajottavat kuollutta kasvimateriaalia takaisin kasville käyttökelpoisiksi ravinteiksi.

Mikrobit myös kuohkeuttavat maan rakennetta parantaen kaasujenvaihtoa ja vesitaloutta maaperässä. Monipuolinen ja tasapainoinen mikrobieliöstö pitää myös haitalliset mikrobit kurissa eli suojaa kasvia kasvitaudeilta. Luonnossa mikrobit ovat yleisiä, mutta tuoreesta kasvualustasta luonnolliset mikrobit yleensä puuttuvat.

Symbion MycoForce sisältää 15 eri mykorritsalajia ja 8 eri hyödyllistä maaperämikrobilajia. Jauheen voi sekoittaa suoraan kasvualustaan, siementen joukkoon tai ympätä juuret jauheella.

  • Edistää taimen juurtumista istutuksen yhteydessä
  • Lisää juuriston kasvua ja suojaa taudeilta
  • Lisää kuivuuden ja stressinsietoa
  • Parantaa ravinteiden käyttöä
  • Edistää kasvijätteen hajotusta takaisin ravinteiksi
  • Erittäin riittoisaa, mukana kätevä mittalusikka.
  • Soveltuu luomuviljelyyn.
Scheteligin YouTube-kanava