Pickala Rock: Capillary Bunkers varmistaa maailmanluokan pelikokemuksen, myös hiekasta

13.6.2024

Kuva: Pickala Rock

Siuntioon valmistuvan Pickala Rockin bunkkereiden rakentaminen etenee vauhdikkaasti, ja suurin osa kentän vitivalkoisista hiekkaesteistä on jo paikallaan. Pickala Rock kertoo sivuillaan, miten maailman parhaaksi par3-kentäksi tähtäävä Rock hyödyntää bunkkereissaan Capillary Concrete -tekniikkaa.

Hiekkaesteiden rakentamisessa käytetty Capillary Concrete takaa esteiden kestävyyden, helppohoitoisuuden, optimaalisen vedenpoiston sekä oikean kosteustason. Maailmalla samaa tekniikkaa on käytetty muun muassa Bethpage ja Le Golf National -kentillä.

”Kapillaaribunkkerit (Capillary concrete) parantavat bunkkereiden pelattavuutta ja vähentävät hoidon tarvetta.”

Noin viiden senttimetrin betonikerros hiekan alla mahdollistaa kosteuden siirtymisen kapillaarisesti ylös tai alas, olosuhteiden mukaan. Sateella hiekka kuivuu nopeasti ja kuivuuden yllättäessä kapillaarisuus auttaa pitämään hiekan kosteana. Tämä estää hiekan huuhtoutumisen ja pallojen uppoamisen, parantaen bunkkereiden huollettavuutta ja pelattavuutta.

Hiekkaesteiden reunat on rakennettu Durabunker-bunkkerireunoilla, mikä auttaa bunkkeria säilyttämään muotonsa ja visuaalisen ilmeensä.

Kapillaaribunkkerien etuihin kuuluu myös sisäänrakennettu Wash Box -järjestelmä, joka mahdollistaa hiekkaesteiden pesun ilman hiekan huuhtoutumista salaojaan. Tämä pitää hiekan puhtaana ja valkoisena ympäri vuoden, säästäen samalla kustannuksissa, kun hiekkaa ei tarvitse lisätä tai vaihtaa.